Nici un membru PDL nu a renunţat până acum la afacerile cu statul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Exemplul deputatului Silviu Prigoană, care a demisionat din partid alegând afacerile, nu a fost urmat de niciun alt democrat-liberal în săptămâna care a trecut de la adoptarea rezoluţiei “funcţia sau afacerea” în Colegiul Director.

“Nu a mai venit nimeni la partid să spună că renunţă la funcţie, în afară de Silviu Prigoană. Oricum, trebuie să stabilim foarte clar ce înseamnă să ai afaceri cu statul, care sunt condiţiile şi termenele, discuţie pe care o vom avea începând de luni la Biroul Permanent Naţional (BPN), deşi numai de asta nu avem timp acum!”, comentează secretarul executiv al PDL, Mircea Toader.

În opinia acestuia, în stare de incompatibilitate ar trebui să fie considerat doar demnitarul care este acţionar majoritar într-o firmă care are afaceri cu statul. “Dacă ai şi tu acolo un 2% dintr-o firmă care are contracte cu statul, ce putere ai? Este ca şi cum ai avea apă să te speli pe picioare o dată la două luni!”, mai spune Toader.

De altfel, nici omul de afaceri Silviu Prigoană, singurul demisionar din PDL, nu cunoaşte vreun alt coleg care să-i calce pe urme, după aprobarea rezoluţiei ce obligă demnitarii să opteze între funcţie şi afacerile cu statul. “Am auzit numeroase voci care mă criticau pentru că am demisionat din partid, dar am rămas în grupul parlamentar al PDL. Eu nu am fugit, nu sunt un rebel şi nu am făcut un gest de frustrare. Până ca demisia să-mi fie validată de BPN, rămân în grupul parlamentar al PDL pentru că nu mai este un grup al independenţilor, după formarea UNPR. Rămân însă singur pe hol cu diplomatul în mână!”, explică Prigoană.


“Dacă ai şi tu acolo un 2% dintr-o firmă care are contracte cu statul, ce putere ai? Este ca şi cum ai avea apă să te speli pe picioare o dată la două luni!”

Mircea Toader
Secretar executiv PDL


Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite