Prezidentiabila Lia Roberts accepta sustinerea oricarui partid, inclusiv PRM

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ipoteza ca pe ringul electoral sa urce, in acest an, un candidat inedit (femeie cu dubla cetatenie, romana si americana), devine din ce in ce mai plauzibila. Lia Roberts, emigrata in SUA in 1979,

Ipoteza ca pe ringul electoral sa urce, in acest an, un candidat inedit (femeie cu dubla cetatenie, romana si americana), devine din ce in ce mai plauzibila. Lia Roberts, emigrata in SUA in 1979, posesoarea unei averi de mai multe zeci de milioane de dolari si membra a cercului de sprijinitori activi ai presedintelui Bush jr., a pus in scena, ieri, un fel de prezentare neoficiala a candidaturii sale la Presedintia Romaniei. Prilejul i-a fost oferit de lansarea cartii "Noul principe - Machiavelli in secolul al XXI-lea", a lui Dick Morris, unul dintre "guru" americani ai sondajelor si campaniilor electorale, omul care l-a consiliat in 1996 pe Bill Clinton, cu prilejul castigarii celui de al doilea mandat la Casa Alba, si care se va ocupa si de imaginea Liei Roberts pentru obtinerea unui mandat la Cotroceni.
Ea va fi consiliata de Dick Morris, "guru" al campaniilor electorale din SUA
Lia Roberts va sti cu certitudine daca va intra in cursa intr-o luna de zile. "Pana pe 15 februarie, lucram la un sondaj care trebuie sa arate daca romanii asteapta un candidat cu trasaturile mele si ce doresc ei de la un asemenea candidat", a spus d-na Roberts, precizand ca va vorbi despre o platforma-program abia dupa scurgerea lunii in cauza. Totusi, ea a prezentat cateva idei care o vor calauzi in eventuala batalie electorala: "Voi fi un candidat independent, un candidat deasupra oricarui partid politic, care va face campanie pozitiva. Mesajul meu va fi, in mod sigur, unul de centru". Desi se plaseaza, din start, deasupra partidelor romanesti, Lia Roberts nu ar refuza sprijinul nici unuia dintre acestea, nici macar al partidului fostului sau coleg de liceu, C.V. Tudor, izolat in spectrul politic si deloc vazut bine in tara adoptiva a potentialei candidate: "Sunt deschisa la 360 de grade. Orice suport din partea oricarui partid este binevenit. Chiar si al PRM, daca un procent semnificativ dintre romani ii acorda incredere...". Dick Morris se declara trup si suflet alaturi de prietena lui. "Cred ca Lia poate readuce spiritul de innoire care a strabatut societatea dvs. acum 14 ani. Este o femeie-cruciat, care poate sa vorbeasca direct cetatenilor, fara a apela la discursul politicianist al partidelor. Voi lucra pentru ea si nu voi accepta sa lucrez pentru nimeni altcineva in Romania", a spus specialistul american, ferm convins ca Iliescu si Nastase sunt "oameni ai trecutului".
Inghesuiala la autografele specialistului american
Lansarea cartii lui Dick Morris si aparitia publica a Liei Roberts a atras personaje din zone variate ale scenei politice: consilierul prezidential Octavian Stireanu si responsabilul guvernamental in materie de informatii publice, Vasile Dancu, Victor Ciorbea si Varujan Vosganian, dar si peremistii Mihai Lupoi si Mihai Ungheanu. Toti s-au inghesuit sa puna mana pe cate un exemplar cu autograful autorului si sa se traga in poza cu zambitoarea Lia Roberts. Prezentandu-si cartea, Dick Morris a sanctionat politicianismul tipic partidelor adaptate democratiei reprezentative: "Lumea s-a saturat de candidatii de partid care obisnuiesc sa spuna: "Votati-ne pe noi, fiindca vrem sa ajungem la putere si sa va mai jupuim de bani, asa cum au facut oponentii nostri si corect este ca acum sa o facem noi!". Lumea s-a saturat de manipulare, inselatorie si smecherie, apreciaza mult mai mult mesajul candidatilor si, multumita Internetului, de exemplu, tinde sa adopte un sistem mai apropiat de democratia directa decat de democratia reprezentativa, a partidelor".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite