Preşedinţia României: "Declaraţiile făcute de Ponta şi de Antonescu dau dovadă de imaturitate politică"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedinţia României a publicat, pe site-ul oficial, răspunsul la declaraţiile făcute de Victor Ponta şi de Crin Antonescu, joi, la adresa preşedintelui Traian Băsescu.

În comunicatul postat pe site-ul oficial, Preşedinţia României caracterizează drept "imaturitate politică" afirmaţiile liderilor PSD şi PNL.

Mai citiţi şi:

Victor Ponta: "Traian Băsescu este un hoţ, un securist şi un om corupt"

Iată, mai jos, comunicatul oficial al Preşedinţiei României:

Cu referire la recentele afirmaţii ale preşedintelui PSD, Victor Ponta, şi ale preşedintelui PNL, Crin Antonescu, purtătorul de cuvânt al Preşedintelui României, Valeriu Turcan, a fost împuternicit să facă următoarea declaraţie:

„Ultimele afirmaţii ale domnilor Ponta şi Antonescu repezintă o nouă dovadă de imaturitate politică. Ele arată, mai degrabă, preocuparea pentru a capitaliza politic o situaţie dificilă cu care se confruntă pensionarii din România.

Aşa cum cei doi ştiu, dar din ipocrizie nu spun, Legea privind sistemul unitar de pensii publice nu se află la promulgare, ci în control de constituţionalitate, ca urmare a faptului că a fost contestată de un număr de parlamentari ai PNL şi PSD.

Legea privind sistemul unitar de pensii publice nu este un act de voinţă personală a cuiva, ci un angajament al statului român încă din perioada în care domnul Ponta ocupa funcţia de ministru în Cabinetul PDL-PSD.

Legea privind sistemul unitar de pensii publice a fost promovată de Guvernul României în baza scrisorilor suplimentare de intenţie cu Fondul Monetar Internaţional, derivate din Acordul de Împrumut, aprobat de Parlamentul României.

Preşedintele României atrage public atenţia domnilor Ponta şi Antonescu că imaturitatea politică ar putea costa grav România. În acest context, neîndeplinirea angajamentelor asumate poate avea drept consecinţă diminuarea credibilităţii României pe pieţele financiare internaţionale.”

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite