LIVETEXT Preşedintele suspendat Traian Băsescu: "Mă sfătuiesc cu PDL-ul dacă să boicotăm referendumul. Nu rămân de unul singur"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele suspendat Traian Băsescu.
Preşedintele suspendat Traian Băsescu.

Preşedintele suspendat Traian Băsescu este invitat luni seara la B1TV. Rămâi pe adevarul.ro pentru LIVETEXT.

UPDATE 22.56 "Cei cu vile și cu Mercedes nu au dreptul să primească ajutor social. Ajutor social trebuie să primească femeia amărâtă care are un copil, doi, trei și nu are venit".

UPDATE 22.53 "Singura instituție care validează un referendum este Curtea Constituțională. Ultima lovitură pe care poți să o dai României ar fi ca Parlamentul să decidă cine e președinte. S-a schimbat Constituția, să avem președinte ales de Parlament?"

UPDATE 21.50
"În momentul în care voi spune că boicotul e soluția nu mă mai interesează procentele. Bush, săracul, a terminat pe la 12%. Sarkozy la fel. Constituția dă durata unui mandat. Demisia - rămâne o ofertă valabilă până la alegeri - dacă pun în aplicare ceea ce s-a votat la referendumul din 2009, cu privire la Parlament".

UPDATE 21.45 "Nu putem spera curând la o revenire a leului, ne trebuie stabilitate. Riscăm să pierdem un miliard de euro, bani europeni, până la sfârşitul anului."

UPDATE 21.40 "De ce credeți că nu am venit cu un nou guvern după căderea guvernului Ungureanu? Pentru că voiam stabilitate. Niște oameni politici mici au spus: ce ne trebuie nouă stabilitate, nouă ne trebuie justiție. USL-ul are un electorat de oameni cinstiți, care își câștigă greu pâinea, și s-ar putea să aibă surprize la referendum".

UPDATE 21.36 "De abia acum vine criza, iar o paiață și un plagiator fac jocuri politice în această țară. Un grup de pușcăriabili își bat joc de această țară. Nu poate să rămână fără urmări. Cum îți permiți să fi președinte jucător, când ai ieșit pe locul doi sau trei la parlamentare, cu 8.000 de voturi. Când ai 5 milioane și jumătate mai merge".

UPDATE 21.30 "Începând din data de 30, Antonescu și Ponta să răspundă pentru ce au făcut acesti țări. Ponta a emis ordonanțe de urgență neconstituționale. Nu putem spune că dăm o lovitură de stat și nimeni nu-i de vină pentru că am utilizat acte normative. Primul lucru pe care îl voi cere când mă voi întoarce la Cotroceni va fi să fie făcuți responsabili".

UPDATE 21.25 "Vreau să mă sfătuiesc cu cei de la PDL în privința boicotării refrendumului. Dacă vor considera că riscurile sunt foarte mari ar putea decide să boicoteze sau să ceară electoratului său să nu se prezinte la vot. În niciun caz nu pot să rămân de unul singur să îndemn la participare."

UPDATE 21.15 "Când am fost suspendat, eu am vrut să chem oamenii la vot. Pe internet este un curent puternic, de 700.000 de oameni, care nu vor să legitimeze o lovitură de stat. Cei care ați dat această lovitură de stat, nu vreți voi să răspundeți puțin, după ce trece referendumul. E problema mea sa isi aduna numarul de voturi necesare. Poporul vrea, dacă nu vine, înseamnă că nu vrea. Dacă românii prin prezență ar spune nu, ne-am obține credibilizarea pentru că ar fi un popor matur care nu aprobă o lovitură de stat. Eu nu am reprezentanți în secțiile de votare, PDL-ul are un reprezentant la cinci ostili. Un om ar trebui să stea 22 de ore. Vă temeți de fraudare? Categoric da. Acum refuză să pună camerele la votare. Acum se raportează într-o singură listă pentru a nu se putea vedea votul multiplu. De ce au împins atât de mult ora de votare? Sunt multe elemente decizia USL de a frauda acest referendum. Îmi va fi greu să controlez ce se întâmplă acolo. Aș putea cere PDL-ului să nu își trimită reprezentanții în secțiile de votare pentru a boicota complet referendumul."

UPDATE 21.11 "România va avea de suferit mulți ani pentru că ea s-a descalificat pentru instituții șubrede. Nimeni n-a crezut vreodată că prin abuz de lege și de putere se poate face statul praf în trei zile. Crin Antonescu a ajuns de la omul cu prezență zero la Senat, președintele Senatului, apoi președintele României."

UPDATE 21.10 "Cred că am o programare la TVR săptămâna aceasta, dar nu cred că mă duc, nu știu dacă mai merită să mă duc la o astfel de televiziune. Pe vremea lui Lăzescu măcar se încerca menținerea unui echilibru."

UPDATE 21.06 "Mi-am câștigat un mandat de cinci ani, nimeni nu sta opt ani in functie la o incredere de 50% mai ales pe timp de criză, mai cazi și sub."

UPDATE 21.05 "Chiar daca i-ar pune sefi la justitie aprobati de Voiculescu, procurorii si judecatorii sunt greu de controlat, chiar de sefii lor. Ii dau garantia ca nu ajunge la puscarie. Dar si Vantu s-a inselat".

UPDATE 21.00 "La Romania TV este tot un urmas al lui Vantu, care traieste din bani publici si din santaje. Saptamana trecuta si-a permis sa imi trimita un mail pentru a avea o discutie. I-am spus: Daca ma intorc, multe contracte o sa ma intorc, baiete. Dacă 8 ani nu am făcut compromisuri, cum să fac acum."

UPDATE 20.57 "Suspendarea preşedintelui a fost discutată pe plajă, în Grecia, de Voiculescu şi lacheii lui, pe 1 mai".

UPDATE 20.55 "Actuala putere este inspaimantata de Intact si Voiculescu. Le da bani, Crin nu ar fi ajuns niciodata presedinte fara sprijinul lui Voculescu, Ponta n-ar fi ajuns niciodata premier fara sprijinul lui Voiculescu. Romanii nu stiu ce este in spate - este spaima lui Voiculescu de puscarie pentru este cercetat in mai multe dosare."

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite