Haşotti depune declaraţia cerută de Băsescu privind teza de doctorat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu
Traian Băsescu

Preşedintele Traian Băsescu i-a cerut premierului Victor Ponta, astăzi, într-o scrisoare, ca ministrul desemnat Puiu Haşotti să declare pe propria răspundere că teza de doctorat a acestuia şi celelalte opere ştiinţifice nu constituie plagiat.

UPDATE 17.15 Premierul Victor Ponta a declarat  că acceptă cererea preşedintelui Traian Băsescu în cazul ministrului desemnat al Culturii, Puiu Haşotti, dacă şeful statului îi va indica temeiul legal al acestei solicitări.

UPDATE Ministrul desemnat al Culturii, Puiu Haşotti, a venit la Palatul Victoria pentru a depune la cabinetul primului-ministru declaraţia pe propria răspundere prin care atestă că teza sa de doctorat şi alte opere ştiinţifice nu constituie un plagiat, document solicitat de preşedintele Traian Băsescu.

"Luând în considerare recentele incidente cu privire la posibilele acte de plagiat de care sunt acuzaţi o parte dintre membrii Executivului şi impactul major negativ asupra României în plan intern şi internaţional generat de existenţa unor astfel de suspiciuni, preşedintele României, domnul Traian Băsescu, i-a solicitat joi, 21 iunie a.c., într-o scrisoare, prim-ministrului Guvernului României, domnul Victor Ponta, să transmită, până la data depunerii jurământului de învestitură, o declaraţie pe propria răspundere a ministrului desemnat, domnul Puiu Haşotti, care să ateste că teza sa de doctorat şi celelalte opere ştiinţifice nu constituie plagiat", precizează Preşedinţia.

Ministrul desemnat al Culturii, liberalul Puiu Haşotti, a declarat, joi, că în jumătate de oră va depune la Palatul Victoria declaraţia cerută de către preşedintele Traian Băsescu privind teza sa de doctorat, apreciind că solicitarea este "inedită şi amuzantă", notează Mediafax.

Preşedinţia informează că ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a lui Puiu Haşotti în funcţia de ministru al Culturii şi Patrimoniului Naţional va avea loc la Palatul Cotroceni, luni, 25 iunie, la ora 19.00.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite