Băsescu, miniştrilor francezi: România nu-şi alungă niciun cetăţean de pe teritoriul ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu le-a spus miniştrilor francezei de Interne şi Afaceri Europene că Bucureştiul nu poate accepta formulări de genul "România e responsabilă de alungarea populaţiei de etnie romă".

Traian Băsescu i-a primit, astăzi, la Cotroceni, pe Manuel Valls, ministrul francez de Interne, şi pe Bernard Cazeneuve, ministrul delegat francez pentru Afaceri Europene.

La începutul întrevederii, Traian Băsescu şi-a exprimat speranţa că România şi Franţa vor găsi formulele tradiţionale de cooperare bilaterală şi în cadrul UE, şeful statului român amintind că relaţia bilaterală este acum şi sub un parteneriat strategic.

"Sper că problema romilor nu este singura problemă pe care doriţi să o discutati cu Guvernul român", a continuat şeful statului.

"În problema romilor vă asigur că suntem deschişi la o totală colaborare, inclusiv la retrimiterea de poliţişti în Franţa, însă nu putem accepta formulări de genulul «România este reponsabilă de alungarea populaţiei de etnie romă, care se vede nevoită să se refugieze în Franţa». Vreau să ştiţi că România nu îşi alungă niciun cetăţean de pe teritoriul ei", a subliniat Traian Băsescu.
Preşedintele a precizat că integrarea romilor reprezintă o politică pe care şi România doreşte să o implementeze.
"Dorim soluţii concrete şi toată lumea să-şi asume responsabilităţi", a mai precizat Traian Băsescu.

Ministrul francez de Interne, Manuel Valls, şi ministrul-delegat pentru Afaceri Europene, Bernard Cazeneuve, se întâlnesc, astăzi, la Bucureşti, cu preşedintele Traian Băsescu, premierul Victor Ponta, miniştrii Muncii şi de Interne, Mariana Câmpeanu şi Mircea Duşa, a anunţat Ambasada Franţei.

În dimineaţa zilei de joi, cei doi miniştri se vor deplasa la Câmpia Turzii, unde Franţa finanţează un proiect de cantină şcolară destinată copiilor provenind din familii defavorizate, mai precizează comunicatul Ambasadei Franţei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite