Traian Băsescu a rămas fără brevet de comandant

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu
Traian Băsescu

Preşedintele Traian Băsescu este aşteptat de angajaţii Centrului Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale(CERONAV) să se înscrie la cursurile de reconfirmare a brevetului de comandant de navă, în cazul în care va dori să mai plece pe mare, notează Ziua de Constanţa.

Directorul CERONAV, Ovidiu Cupşa, a declarat că preşedintele Traian Băsescu trebuie să urmeze cinci săptămâni de cursuri pentru reînnoirea brevetului de comandant de navă.

Cupşa a mai adăugat că începând cu data de 30 august a.c. au început să expire cursurile şi va trebui să le reînnoiască în cazul în care va mai vrea să navigheze.

„Din data de 30 august au început să expire pe rând cursurile IMO ale preşedintelui. A expirat valabilitatea brevetului de comandant, cursul de tancuri, iar pe 18 septembrie şi cursul GMDSS (electronic service la bordul navei). Până la sfârşitul lunii octombrie vor expira toate cele zece cursuri din pachetul managerial A pe care preşedintele trebuie să-l obţină pentru reînnoirea brevetului", a precizat Cupşa.

Pachetul managerial A este format din alte zece cursuri, care se întind pe durata a cinci săptămâni de studiu.

„În plus, dacă vrea să meargă pe tancuri, potrivit meseriei dumnealui, trebuie să mai facă şi cursul de specializare, după care coboară la Autoritatea Navală să-şi reconfirme brevetul. Evident, cursurile pot fi urmate atunci când domnia sa va avea nevoie de ele, cu precizarea că în perioada când acestea sunt expirate, nu poate naviga", a mai spus Cupşa.

Costurile pachetului A se ridică la aproximativ 4.000 de lei. Preşedintele Traian Băsescu a urmat cursurile de reconfirmare a brevetului de comandant de navă în august 2007, tot la CERONAV. Conform legii, reconfirmarea brevetului se face automat în cazul în care, în ultimii cinci ani, există cel puţin 12 luni de îmbarcare pe o navă comercială, pe funcţie.

În campania electorală pentru referendum, Traian Băsescu a subliniat că are o meserie, amintind că el niciodată nu a rămas cu brevetul de comandant de navă invalid. „Am avut grijă ca o dată la cinci ani să fac cursurile, să îmi iau atestările pentru reînnoirea brevetului", spunea preşedintele în campania electorală pentru referendum.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite