Antonescu, despre Schengen: E vechea poveste, a conjuncturilor politice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu
Crin Antonescu

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a comentat, astăzi, afirmaţiile privind aderarea României la Spaţiul Schengen făcute de şeful statului lituanian, Dalia Grybauskaite, spunând că este vorba despre "vechea poveste" a conjuncturilor politice, nu despre un Guvern.

"Despre Schengen este vechea poveste. Iar nu e vorba de un Guvern sau de un moment, e vorba despre faptul că din punct de vedere tehnic, aquis-ul pentru Schengen e reliazt de România de mai multă vreme, iar conotaţiiile şi conjuncturile politice pot servi drept pretexte unora. Cert este că nu am văzut nici acum, nici în anii dinainte, Lituania nu a fost un adversar, o ţară care să se opună intrării Româiei în Schengen", a spus Antonescu, după întrevederea cu preşedintele lituanian, Dalia Grybauskaite.

Preşedinţia cipriotă a Consiliului Uniunii Europene a anulat reuniunea din 19-20 septembrie a Consiliului JAI din lipsă de subiecte "substanţiale", însă aderarea României şi Bulgariei la Schengen va fi pe agenda reuniunii JAI din 25-26 octombrie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite