Preşedintele Parlamentului European: Valorile UE trebuie respectate de toţi, la referendum trebuie cvorum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valorile europene trebuie respectate de către toate statele membre ale Uniunii Europene, fără excepţie, şi este important ca la referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu să fie asigurat cvorumul necesar, conform deciziei CC, a afirmat preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz.

Martin Schultz s-a întâlnit, miercuri, la Bruxelles, cu premierul Victor Ponta pentru o discuţie la finalul căreia oficialul PE a precizat că şi-a exprimat temerile şi îngrijorările legate de situaţia politică din România. „Am fost asigurat de către premierul român că toate standardele UE vor fi respectate", a spus Schulz, citat de Mediafax.

Referendumul va fi organizat conform deciziei Curţii Constituţionale, procedura urmând să fie reglementată de către Parlament, a declarat, la Bruxelles, Victor Ponta. Premierul l-a asigurat în acest sens pe preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz.

Martin Schulz a declarat că a fost contactat luni de către preşedintele Comisiei Europene, Jose Barroso, care l-a informat că intenţionează să verifice dacă deciziile politice recente de la Bucureşti respectă standardele şi regulile Uniunii Europene. „I-am spus preşedintelui Barroso că aceasta este datoria sa şi că îl susţin. Acesta este felul în care Comisia ar trebui să reacţioneze", a spus Schulz. El a subliniat că postările comisarilor europeni pe Twitter nu reprezintă punctul de vedere al Comisiei, ci opinia lor personală.


Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite