Preşedintele PPE: "Dacă a plagiat, Ponta să demisioneze"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, Joseph Daul, a declarat că premierul român Victor Ponta trebuie să demisioneze din funcţie dacă acuzaţiile de plagiat privind teza sa de doctorat în drept se vor dovedi fondate.

"Prim-ministrul român Victor Ponta, acuzat de plagiat în ceea ce priveşte teza sa de doctorat în drept, trebuie să demisioneze din funcţie dacă aceste acuzaţii se dovedesc a fi fondate", a declarat miercuri Daul, potrivit mediafax.

De asemenea, preşedintele grupului popular din PE afirmă că, în conformitate cu standardele europene şi cu o jurisprudenţă deja limpede stabilită, prim-ministrul român nu poate să conducă un guvern al unui stat din UE dacă a comis într-adevăr o fraudă când a obţinut titlul universitar pe care îl deţine.

"În multe state europene acest principiu s-a aplicat cu succes în trecutul apropiat. Trebuie să se facă lumină cât mai curând în această problemă, deoarece nu este în joc numai credibilitatea unui stat membru, ci credibilitatea întregii Uniuni", susţine Daul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite