Preşedintele PCM: Nu sunt mulţumit de poporul meu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Szasz Jeno, preşedintele PCM
Szasz Jeno, preşedintele PCM

Preşedintele Partidului Civic Maghiar (PCM), Szasz Jeno, se declară nemulţumit de "poporul său", susţinând că votul maghiarilor arată că aceştia nu mai sunt "o comunitate cu reacţii sănătoase".

"Unii sunt prea bogaţi ca să aibă o poziţie clară şi se ascund, îşi protejează averea făcută în ultimii 22 de ani, ceilalţi nu au curajul pentru că sunt daţi afară de la locul de muncă, unde au ajuns acţionari majoritari cei care sunt în Parlament de 22 de ani. În situaţia de astăzi, nu avem încotro. Nu sunt mulţumit de poporul meu, de votul lui, dar îl înţeleg că nu au încotro săracii oameni. UDMR a guvernat împreună cu PDL. Electoratul român a taxat PDL şi a ridicat USL la guvernare şi la alegerile locale, comunitatea maghiară nu a făcut la fel, dimpotrivă. (...) De asta spun că electoratul nostru, comunitatea noastră, nu mai este o comunitate cu reacţii sănătoase, cum sunt majoritarii din această ţară. PDL a fost sancţionat, pe bună dreptate, vorbesc de electoratul român, UDMR n-a fost sancţionată, dimpotrivă, a avut 80%. Daţi-mi o explicaţie, pentru că au guvernat împreună. Nu e diferenţă de gândire, e diferenţă de condiţii de viaţă, că noi suntem minoritari şi nu avem încotro", a spus Szasz Jeno, citat de Mediafax.

Acesta a adăugat că în secuime există "o pătură care are o oarecare avere, care nu mai are militantismul pe care l-a avut, pentru că acum vine ori Garda Financiară, ori altcineva" şi oameni săraci, care "acum luptă pentru pâinea de zi cu zi şi să aibă un loc de muncă cu salariu minim în fabricile lui Verestoy" (senatorul UDMR Verestoy Attila - n.r.) şi "nu au curajul să ridice vocea, că sunt daţi afară", iar dacă li se oferă un bon de masă de 200 de lei, UDMR câştigă alegerile.

"Când a venit Ponta că nu mai dăm aripa maghiară la universitate, imediat UDMR a scăpat de criticile de dinainte cu tăierea salariilor şi impozitarea pensiilor şi aşa mai departe. (?) Deja comunitatea noastră nu are o reacţie sănătoasă şi noi, unde ar trebui să fim şi să ne comportăm sănătos, în secuime, am devenit minoritari. Între a deveni minoritar la Deva sau la Cluj, Satu Mare, Oradea şi la Odorheiu Secuiesc este o diferenţă mare. Pentru că acolo ai fost constrâns de Ceauşescu prin industrializare, la noi, la Odorhei, de ce?", a conchis Szasz Jeno.

Preşedintele Partidului Civic Maghiar (PCM) a mai declarat că le-a propus liderilor UDMR, Kelemen Hunor, şi Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT), Toro T. Tibor, fuziunea celor trei formaţiuni politice, într-o nouă organizaţie, denumită "Uniunea Maghiarilor".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite