Preşedintele ANI vrea să îl dea în judecată Mircea Geoană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Macovei, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Integritate
Cătălin Macovei, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Integritate

Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Integritate (ANI), Cătălin Macovei, a declarat astăzi, în cadrul unei emisiuni de la Realitatea TV, că intenţionează să îl dea în judecată pentru că s-a simţit lezat de afirmaţia preşedintelui PSD, conform căruia reprezentanţii instituţiilor "sunt preş în faţa oamenilor politici".

"Domnul preşedinte al Senatului susţine că este o făcătură politică şi că anumite insitutţii, cu referire la noi, sunt preş în faţa oamenilor politici. La un moment dat chiar l-a numit pe cel care ar da comenzi, pe Traian Băsescu.  Vreau să vă spun că analizez posibilitatea să formulez o acţiune în instanţă în care preşedintele Senatului să dovedească cele spuse. Eu personal intenţionez să îl dau în judecată. În urma acestor declaraţii politice sunt terfelilte instituţiile publice. În momentul în care spune că ăia acţionează la comandă, sunt preş în faţa oamenilor politici, este o chestie care te lezează", a declarat Macovei în cadrul emisiunii 3X3.

Preşedintele ANI a mai spus că în următoarea perioadă inspectorii agenţiei vor finaliza şi alte dosare ale unor oameni politici importanţi. "Sunt convins că inspectorii ANI sunt în stadiul de finalizare cu câteva dosare. Sunt personaje importante din clasa politică", a mai spus el.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în vederea efectuării de cercetări cu privire la săvârşirea de către senatorul Mircea Geoană, Preşedintele Senatului României, a infracţiunii de fals în declaraţii.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană a declarat că acţiunea celor de ANI reprezintă o încercare de a-l defăima şi de a influenţa astfel rezultatul alegerilor interne din partid. Şeful social-democraţilor s-a declarat nevinovat şi a spus că a completat corect declaraţiile de avere. Mircea Geoană  a mai spus că "instituţiile statului român execută comenzi politice" şi a acuzat Agenţia Naţională de Integritate că "denaturează adevărul în ceea ce priveşte această speţă".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite