Presedintele suspendat, în topul încrederii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PD si Traian Băsescu se află în continuare în topul preferinţelor electoratului, arată cel mai recent Baromentru al Opiniei Publice, dat publicităţii ieri de IMAS. Potrivit sursei

PD si Traian Băsescu se află în continuare în topul preferinţelor electoratului, arată cel mai recent Baromentru al Opiniei Publice, dat publicităţii ieri de IMAS.

Potrivit sursei citate, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, 32% din români ar vota cu PD, 17% cu PSD, 15% cu PNL, 14% cu PNG. Partidul condus de C.V.Tudor ar primi opt procente, iar UDMR ar fi la limita pragului electoral, cu cinci la sută. Destul de mulţi din alegători, 22 de procente, se pronunţă indecisi sau spun că nu ar merge la vot.

Pe scara încrederii, Traian Băsescu se află pe primul loc, beneficiind de aprecierea a 49% din cei intervievaţi, urmat de Gigi Becali - cu 36% si Theodor Stolojan cu 31%. Presedintele PSD, Mircea Geoană, ar întruni încrederea a 22% din electori, în timp ce premierul Tăriceanu s-ar bucura de încrederea a 19 procente.

Actualul guvern conduce mai bine decât precedentul Cabinet, sunt de părere 22% din cei intervievaţi, în timp ce 35% au susţinut contrariul, iar alţi 32% nu văd nicio diferenţă. În schimb, 56% din români cred că lucrurile în România merg într-o direcţie gresită, în timp ce doar 36% cred că lucrurile se îndreaptă într-o direcţie pozitivă.

Sondajul IMAS a fost realizat în perioada 14-22 aprilie 2007, cu o marjă statistică de eroare de plus/ minus 2,57%.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite