Preşedintele şi-a vizitat "copilul de suflet"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a făcut ieri o vizită extrem de scurtă la Drumul Naţional 66A, care leagă Valea Jiului de Băile Herculane. Cunoscut drept "drumul lui Băsescu", respectiva

Preşedintele Traian Băsescu a făcut ieri o vizită extrem de scurtă la Drumul Naţional 66A, care leagă Valea Jiului de Băile Herculane. Cunoscut drept "drumul lui Băsescu", respectiva arteră a fost în centrul mai multor scandaluri, cei mai vehemenţi contestatari fiind activiştii Greenpeace, care susţin că investiţia afectează negativ Peisajul Forestier Intact din Parcul Naţional Retezat.

Preşedintele Traian Băsescu a făcut ieri o vizită de aproximativ o oră, la Câmpul lui Neag, in Valea Jiului. A inspectat lucrările la construcţia Drumului Naţional 66A, dar mai ales s-a interesat dacă acestea sunt în grafic. Drumul Câmpul lui Neag-Băile Herculane se bucură de atenţia preşedintelui aproape la fel de mult ca şi podul de la Mărăcineni, deoarece a fost "năşit" chiar de el, pe vremea când era ministru al transporturilor. "Când am fost anul trecut, ştiţi foarte bine că un metru pătrat de teren se vindea aici cu 50 de eurocenţi. Acum, după ce se lucrează din nou la drum, preţul pe metrul pătrat a ajuns la 20 de euro.

Oamenii şi-au cumpărat pământ aici, şi-au făcut loturi şi vor să investească în turism, ceea ce este benefic pentru zonă", a declarat preşedintele. Băsescu a inspectat drumul şi s-a declarat mulţumit de mersul lucrărilor, dar a criticat voalat ministerul de resort pentru că nu a alocat fondurile necesare pentru finalizarea în întregime a unor lucrări. "Este nepermis să nu fie alocaţi bani pentru stratul de uzură care trebuia turnat de cinci ani", a spus Traian Băsescu. Întrebat dacă se va implica pentru asigurarea finanţării lucrărilor, şeful statului a răspuns: "Banii sunt o problemă a guvernului şi a Ministerului Transporturilor. Nu mă implicaţi pe mine în treaba cu banii pentru căâine ziarele vor scrie că cer să se dea bani la o firmă anume". Pe de altă parte, Drumul Naţional 66A este contestat de Greenpeace pe motiv că afectează Parcul Naţional Retezat. m

"Există deja un drum naţional modernizat care leagă Petroşani de Băile Herculane, prin Târgu Jiu. DN 66A, pe lângă că este realizat din bani publici, va fi doar un alt Transfăgărăşan închis opt luni pe an", a explicat Gabriel Păun, coordonator campanii Greenpeace.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite