Preşedintele cere sesiune extraordinară pentru Mitrea şi Năstase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele cere sesiune extraordinară pentru Mitrea şi Năstase
Preşedintele cere sesiune extraordinară pentru Mitrea şi Năstase

Şeful statului a reluat, ieri, corespondenţa scrisă cu preşedintele Camerei Deputaţilor. Acum, Traian Băsescu i-a cerut lui Bogdan Olteanu să convoace o sesiune extraordinară a forului pe

Şeful statului a reluat, ieri, corespondenţa scrisă cu preşedintele Camerei Deputaţilor. Acum, Traian Băsescu i-a cerut lui Bogdan Olteanu să convoace o sesiune extraordinară a forului pe care îl conduce, în care să se reia votul la cererile DNA de avizare a urmăririi penale a pesediştilor Miron Mitrea şi Adrian Năstase.

"Acest aviz este necesar pentru a nu tergiversa actul de justiţie. În felul acesta Parlamentul ar putea da un semnal pozitiv în ceea ce priveşte voinţa politică din România de înfăptuire a justiţiei", se arată în solicitarea preşedintelui. Băsescu i-a cerut şi preşedintelui Senatului să convoace o sesiune extraordinară pentru reexaminarea legii Curţii de Conturi.

Ca răspuns, Olteanu a trimis deputaţilor, la caseta electronică, scrisoarea şefului statului, împreună cu mesajul că Băsescu nu are competenţe să intervină în calendarul şi în procesul legislativ al Parlamentului.

Olteanu ne-a declarat că va lăsa la latitudinea parlamentarilor convocarea sesiunii extraordinare şi că, săptămâna viitoare, ar putea cere reunirea Biroului Permanent pe această temă.

Adrian Năstase se vede prezidenţiabil

Adrian Năstase a declarat într-un interviu acordat Rompres: "Vreau să candidez la preşedinţie, în măsura în care colegii mei din PSD consideră în continuare că sunt un candidat potrivit.

Nu m-am schimbat din 2004 şi până astăzi. Sunt acelaşi om politic, am aceeaşi viziune despre dezvoltarea României. Am, evident, mai multe cicatrici decât acum patru ani, dar văzând ce s-a întâmplat în acest mandat prezidenţial, convingerile mi s-au consolidat".

Despre lipsa cvorumului, Năstase spune că "poate fi o măsură a confuziei existente în legătură cu aceste dosare".

Nu m-am schimbat din 2004 şi până astăzi
Adrian Năstase, fost prim-ministru

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite