Preşedintele îşi readuce toţi consilierii la Cotroceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a semnat marţi decretele de numire în funcţie a consilierilor prezidenţiali care şi-au pierdut posturile în perioada suspendării acestuia.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele i-a renumit consilieri prezidenţiali pe Cristian Diaconescu, Iulian Chifu, Virgil Păunescu, Bogdan Mănoiu, Sebastian Lăzăroiu, Daniel Funeriu, Bogdan Drăgoi şi Iulian Fota. Cel din urmă va ocupa funcţia de consilier prezidenţial pentru securitate naţională.

De asemenea, Bogdan Oprea redevine purtătorul preşedintelui şi este numit în funcţia de consilier de stat la Departamentul de Comunicare Publică.

Dorel Onaca şi Eugen Tomac au fost numiţi consilieri de stat la Cancelaria Preşedintelui, iar Hriţuc Cristian se va ocupa de relaţiile cu autorităţile publice şi societatea civilă din funcţia de consilier de stat.

Boboc Raluca va fi consilierul de stat al preşedintelui care se va ocupa cu analiza politică, iar Pişcociu Gabriel redevine consilier de stat, însă se va ocupa de problemele cetăţeneşti.

În urma semnării decretelor de numire, Dinu Delia a devenit consilier de stat la Compartimentul Protocol, iar Dinu Claudiu se va ocupa de Departmanentul Constituţional Legislativ.

După suspendarea preşedintelui Băsescu, consilierii lui prezidenţiali au fost daţi afară  din cadrul Administraţiei Prezidenţiale de către preşedintele interimar Crin Antonescu. O parte dintre ei au demisionat încă din perioada în care Băsescu se afla la Cotroceni.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite