Preşedintele are 11 priorităţi pentru România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traian Băsescu a făcut publice principalele obiective pe care le are în vedere după ce se va întoarce la Palatul Cotroceni, dacă va câştiga referendumul. El a spus că va convoca partidele

Traian Băsescu a făcut publice principalele obiective pe care le are în vedere după ce se va întoarce la Palatul Cotroceni, dacă va câştiga referendumul. El a spus că va convoca partidele parlamentare pentru a discuta despre "setul de legi necesare pentru primenirea clasei politice".

"Atenţie, nu vorbesc de eliminarea integrală a celor care astăzi sunt în politică, în parlament. Vorbesc despre mecanismul de responsabilizare pentru faptele lor, pentru acţiunile lor, pentru deciziile lor şi aici clar intră votul uninominal", a spus Băsescu la postul Realitatea TV. El a mai afirmat că doreşte să convingă liderii partidelor parlamentare că este nevoie de formarea unei majorităţi care "să rezolve priorităţile României".

"Eu nu am nevoie ca politicienii sau partidele care astăzi îmi sunt ostile mie să-mi devină prietene. Eu vreau ca aceste partide să devină prietene priorităţilor României", a susţinut preşedintele suspendat.

Traian Băsescu a reamintit că, încă din 2005, a propus revizuirea Constituţiei. "Să înţelegeţi foarte bine că eu nu am o opţiune şi nu voi susţine o opţiune, republică parlamentară sau republică prezidenţială, ci singurul meu obiectiv este să avem o soluţie clară. Soluţia trebuie să fie, pe de o parte, clară, iar pe de altă parte să fie votabilă de către români", a spus şeful statului. El a sugerat că o republică parlamentară nu va fi acceptată de către electorat.

Băsescu a precizat că în discuţiile cu liderii partidelor parlamentare va întreba dacă ei au alte priorităţi, care eventual pot fi adoptate de către Legislativ.

Eu nu am nevoie ca politicienii sau partidele care astăzi îmi sunt ostile mie să-mi devină prietene
Traian Băsescu

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite