Preşedintele crede că posturile publice de radio şi televiziune nu sunt echidistante

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a acuzat posturile publice de radio şi de televiziune că nu sunt echidistante şi a cerut sprijin pentru adoptarea unei legi de depolitizare a acestei instituţii.

Preşedintele Traian Băsescu a acuzat posturile publice de radio şi de televiziune că nu sunt echidistante şi a cerut sprijin pentru adoptarea unei legi de depolitizare a acestei instituţii.
"Aici vă cer o mână de ajutor: trebuie să depolitizăm şi posturile naţionale, posturile plătite din bani publici, de televiziune şi radio, măcar ca principiu. Este esenţial, chiar dacă, să spunem, oricând am putea să intrăm în dispute, dacă sunt sau nu echidistante. Eu cred că nu, în momentul de faţă. Posturile publice au uşoare tente care arată că nu e bine să nu avem posturile naţionale, posturile plătite din bani publici, complet depolitizate", a spus Băsescu la gala de decernare a premiilor Clubului Român de Presă. şeful statului a mai mărturisit că una din neîmplinirile sale din 2005 este faptul că nu a reuşit depolitizarea radioului şi televiziunii publice. Traian Băsescu a mai cerut, în repetate rânduri, modificarea legii de organizare a acestor instituţii. El a refuzat să numească un reprezentant în consiliile de administraţie în semn de protest faţă de numirea acestor consilii pe criterii politice.
Traian Băsescu nu a pierdut prilejul să se plângă de faptul că apariţiile sale publice sunt urmate de comentarii care distorsionează mesajul său. "Adunate, aceste comentarii, aceste idei că ştie ziaristul ce-am spus eu, Traian Băsescu, preşedintele, veţi constata că iese un om nebun. Sunt convins că dacă un om ar gândi aşa cum rezultă din ceea ce se spune uneori că a gândit preşedintele, cu siguranţă aţi constata că singurul loc în care ar trebui să meargă personajul respectiv este la Spitalul 9", a afirmat, râzând, şeful statului.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite