Preşedintele loveşte cu uninominalul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traian Băsescu a exploatat la maximum din punct de vedere mediatic hotărârea judecătorilor Curţii Constituţionale de a admite sesizarea sa privind neconformitatea cu Legea fundamentală a unor

Traian Băsescu a exploatat la maximum din punct de vedere mediatic hotărârea judecătorilor Curţii Constituţionale de a admite sesizarea sa privind neconformitatea cu Legea fundamentală a unor articole din actul normativ privind votul uninominal.

Documentul fusese adoptat de parlament prin procedura angajării răspunderii guvernului, înaintea referendumului de la 25 noiembrie. Preşedintele i-a recomandat lui Bogdan Olteanu să demisioneze de la şefia Camerei Deputaţilor pentru că "a minţit", iar lui Cristian Pârvulescu să mai facă analize abia după ce soţia sa nu va mai lucra la guvern.

Prevederile contestate de către şeful statului la Curtea Constituţională se referă la introducerea listei naţionale de rezervă, pe baza căreia în parlament ar putea ajunge persoane care nu au primit votul alegătorilor. Legea elaborată de către Asociaţia "Pro Democraţia" şi asumată de către cabinetul Tăriceanu stipulează că, în cazul în care un partid câştigă în majoritatea colegiilor uninominale, repartizarea mandatelor se va face şi în baza unei liste de rezervă, listă care nu este supusă votului, ci doar afişată în secţiile de votare.

"Varianta PSD, mai bună decât a PD"

Preşedintele Traian Băsescu a spus că, din punctul său de vedere, varianta PSD privind introducerea uninominalului este mai bună decât cea a PD. Băsescu a precizat că va promulga orice proiect de lege care nu conţine elemente de neconstituţionalitate. (George Rădulescu)

>> Bogdan Olteanu este un jalnic exponat al tinerei generaţii. Funcţia pe care o deţine este mult prea înaltă pentru nivelul de onestitate pe care îl are faţă de români.
Traian Băsescu

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite