Preşedintele face lobby pentru Muscă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

cărora CNSAS nu s-a pronunţat încă."Este exact ca în timpul stalinismului", a apreciat Băsescu în câteva rânduri. Fără să facă nici o nominalizare, el a arătat că sunt cazuri ale unor

cărora CNSAS nu s-a pronunţat încă.
"Este exact ca în timpul stalinismului", a apreciat Băsescu în câteva rânduri. Fără să facă nici o nominalizare, el a arătat că sunt cazuri ale unor politicieni care au recunoscut cu mult timp înainte că au colaborat cu Securitatea, care cu toate acestea au ajuns primari şi au adus voturi partidului lor, iar acum riscă să fie excluşi de propria formaţiune politică. El a insistat asupra necesităţii ca Legea Ticu Dumitrescu să nu fie îndreptată "împotriva unor oameni". "Este esenţial ca după transferul dosarelor către CNSAS să nu constatăm că România este mai învrăjbită ca înainte", a afirmat şeful statului. Totuşi el a apreciat că, dacă un om politic doreşte să-şi continue activitatea publică, acesta va trebui să-şi publice pe internet dosarul de Securitate, dacă a avut un astfel de dosar. "Cei care merg acasă pot păstra confidenţialitatea", a spus Băsescu. Potrivit şefului statului, politicienii ar trebui să-şi publice dosarele pe propriul site de internet, întrucât CNSAS nu va avea capacitatea să realizeze o operaţiune de o asemenea anvergură. Băsescu a arătat că CNSAS are oricum mari probleme cu gestionarea a 1,5 milioane de dosare în condiţiile în care are doar 60 de funcţionari. El a apreciat că această situaţie nu se va schimba prea mult chiar dacă numărul angajaţilor CNSAS va creşte la 200.

Băsescu îşi mai caută dosarul
"Problema cu dosarul meu este că nu-i", i-a spus preşedintele României unui membru al tineretului PD care l-a întrebat unde se află totuşi acesta. După ce a reluat afirmaţiile făcute acum două săptămâni, Băsescu a recunoscut totuşi că în perioada în care a lucrat pentru NAVROM a avut "contact" cu Securitatea. "Am muncit într-un segment care nu te ţinea în afara relaţiei cu Securitatea", a spus el. şeful statului a insistat asupra faptului că nu a avut un angajament de colaborare şi nu a scris note informative despre vreo persoană. Ulterior, Băsescu le-a mai precizat ziariştilor prezenţi la şcoala de vară a tinerilor PD că în arhive nu a fost găsit nici un dosar de urmărire şi nici un dosar de informator referitor la persoana sa.

Marko a avut o "satisfacţie perversă"
Preşedintele UDMR, Marko Bela, va publica într-o carte conţinutul dosarului său de urmărire informativă, pe care l-a prezentat ieri în premieră presei mureşene. "Pe lângă supărare, vă mărturisesc că am avut şi o satisfacţie perversă, din punctul de vedere al scriitorului. şi asta pentru că îmi voi reface trecutul pe baza acestor dosare", a spus Marko Bela. Marko Bela a arătat, în conferinţa de presă, că, din cele şapte volume ale dosarului său de 1.218 pagini, un volum şi jumătate conţine analize, rapoarte şi fişe de autorizare a interceptării telefoanelor, de ascultare a locuinţei. "Am aflat astfel că, începând între anii 1987 şi 1989, în permanenţă mi s-au ascultat telefoanele, eu având şi microfoane în propria locuinţă", a declarat Marko Bela. El a adăugat că restul volumelor conţin înregistrări ale discuţiilor propriu-zise, pe care Marko Bela le-a avut acasă sau în redacţia la care lucra, cu membrii familiei şi cu colegii. Liderul UDMR, care a fost făcut "ticălos" într-unul dintre rapoarte, a arătat că a fost urmărit de Securitate pentru atitudini naţionalist-iredentiste.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite