Preşedintele decretează sfârşitul Alianţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Băsescu. şeful statului a insistat însă că actualul guvern trebuie să reziste până la 31 decembrie 2006, pentru a îndeplini toate condiţiile necesare integrării în UE. "Pe urmă putem să

Băsescu. şeful statului a insistat însă că actualul guvern trebuie să reziste până la 31 decembrie 2006, pentru a îndeplini toate condiţiile necesare integrării în UE. "Pe urmă putem să gândim orice alte soluţii", a spus Băsescu, apreciind că a rupe actuala coaliţie înainte de intrarea în UE ar fi "o trădare a interesului naţional".
Preşedintele României i-a acuzat, miercuri, pe "factorii decizionali din PNL" că au făcut "şmecherii" şi există riscul ca întreaga Alianţă să fie etichetată drept coruptă. "Această alianţă a câştigat, afirmând fără rezerve două lucruri: vom face să funcţioneze instituţiile statului, vom lupta împotriva corupţiei. Când, într-un vraf de 100 de ordonanţe de urgenţă, pe 22 decembrie, se emite o ordonanţă de urgenţă care, discret, face ca 7% din loterie să poată fi însuşit de consiliul de administraţie şi de salariaţi...(...) Acelaşi lucru pentru Imprimeria statului. Sau, dacă te uiţi la consiliile de administraţie, sunt ca firul roşu: finul, nepotul, şeful cancelariei, omul care vă mai dă telefoane", a arătat Traian Băsescu. El a reluat şi acuzaţiile - lansate iniţial de preşedintele PD, Emil Boc - potrivit cărora premierul Tăriceanu a fost primul care a dat dovadă de "dispreţ" faţă de deciziile Alianţei D.A., în vara anului trecut, când a refuzat să mai demisioneze şi să declanşeze alegeri anticipate. şeful statului a amintit şi de faptul că liberalii au încălcat înţelegerea din cadrul Alianţei D.A. de a nu numi un reprezentant al Partidului Conservator la conducerea Loteriei, având în vedere scandalul în care este implicat vicepremierul Gheorghe Copos.
După aceste critici la adresa premierului şi a PNL, Băsescu a spus că actualul Executiv trebuie să meargă "târâş-grăpiş" pentru a asigura stabilitatea politică. "PD nu va avea comportament de partid iresponsabil, de acest lucru vă asigur. Cu certitudine însă că se vor apăra. Dacă vor continua atacurile dintr-o parte, nu vor sta să se uite, pentru că au şi ei un electorat care nu vrea să-i vadă călcaţi în picioare", a anunţat şeful statului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite