Preşedintele s-a dus să dea indicaţii preţioase la guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Având în vedere antecedentele comportamentale în Parlamentul României am preferat să nu mă duc", a spus Băsescu, explicând raţiunea pentru care a lipsit de la şedinţa Camerelor reunite.

"Având în vedere antecedentele comportamentale în Parlamentul României am preferat să nu mă duc", a spus Băsescu, explicând raţiunea pentru care a lipsit de la şedinţa Camerelor reunite. Băsescu i-a ironizat pe cei care au decis să-l ancheteze. El a arătat că a înfiinţat o comisie de condamnare a comunismului, iar parlamentul, una de condamnare a şefului statului. Comisia de condamnare a comunismului era condusă de Vladimir Tismăneanu, iar parlamentul "a nominalizat un preşedinte…", a spus Băsescu. "Miza să obţină un preşedinte care să tacă este de neobţinut", a declarat şeful statului.

În schimb, Băsescu s-a înfiinţat la guvern unde a prezentat o lungă listă de angajamente restante, de la cele luate în relaţiile externe la cele faţă de Uniunea Europeană.

Preşedintele le-a spus membrilor Cabinetului Tăriceanu că nu au fost suficient de preocupaţi de reducerea deficitului comercial cu China sau de realizarea unor proiecte de cooperare. Autorităţile egiptene ar putea fi interesate de tractoarele produse la Braşov, dacă acestea ar costa 10.000-12.000 de euro, a arătat Băsescu. El le-a mai amintit membrilor guvernului că nu s-a adoptat legea de înfiinţare a ANI, că nu s-au depolitizat posturile publice de radio şi televiziune sau că nu există proiecte pentru autostrada care va lega Nădlac de Sibiu şi Bucureşti.

Băsescu a ţinut să arate şi faptul că a fost acuzat pe nedrept că ar fi intervenit în favoarea ALRO. Astfel, această firmă cumpăra energie de la Hidroelectrica din septembrie 2005, în timp ce rezoluţia sa pe memoriul ALRO a fost pusă în aprilie 2006. Băsescu i-a cerut însă ministrului care conduce Corpul de control al guvernului, Cristian David (PNL), să "extindă controlul şi la Hidro, dacă nu deranjează foarte mult".

Cetăţenie în regim de urgenţă pentru moldoveni

Preşedintele Băsescu a afirmat că a rugat guvernul să ia în calcul inclusiv posibilitatea emiterii unei ordonanţe de urgenţă prin care să se simplifice procedurile de acordare a cetăţeniei pentru etnicii români din afara graniţelor.

El a spus că Executivul ar trebui să adopte o nouă lege a cetăţeniei, care să permită acordarea rapidă a cetăţeniei pentru locuitorii Republicii Moldova.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite