Preşedintele nu a ordonat arestări în cazurile de corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traian Băsescu a afirmat la B1 TV că nu a ordonat nicio arestare în cazurile de corupţie care au ţinut prima pagină a ziarelor din ultima perioadă, însă consideră benefică intervenţia DNA-ului în fotbal, din postura de microbist. Despre implicarea sa în sfera politică în cazul intervenţiei aceleiaşi instituţii, preşedintele consideră că sunt "valuri de atacuri" şi că "preşedintele nu se amestecă în Justiţie".

Echipa Unirea Urziceni nu ar fi fost niciodată campioană, în cazul în care nu ar fi existat intervenţia DNA pentru a stabili în ce măsură sunt corecte arbitrajele din fotbal, a susţinut, marţi seara, preşedintele Traian Băsescu.

"Eu vă spun ca om care se uită mult la sport. Dacă nu era intervenţia DNA, Urziceniul nu era campioană niciodată. Este părerea mea, (...) părerea de microbist. După părerea mea, dacă nu se interfera pe un incident - habar nu am, nici nu ştiu cine sunt domnii care sunt chemaţi, mai ştiu nişte nume de arbitri, dintre ei - (...) mă îndoiesc că Urziceniul ar fi fost campioană, dacă o instituţie a statului nu era curioasă să vadă ce e cu arbitrajele", a declarat, la B1 TV, Băsescu.

Întrebat cum comentează speculaţiile potrivit cărora ar fi ordonat arestări, Băsescu a replicat că acestea sunt "minciuni ordinare".

"Cum să dai dispoziţie unui procuror: arestează pe nu ştiu cine? Şi dacă vorbim de Gigi Becali şi dacă vorbim de situaţia cu arbitri şi dacă vorbim de dosarele făcute de DNA pentru demnitari ... cum să te vinzi unui procuror cerându-i o dată: fă-i dosar lui X", a întrebat Băsescu.

Referitor la nemulţumirea lui George Becali legată de faptul că Băsescu nu s-a pronunţat în privinţa sa, şeful statului a afirmat că aceasta ar fi fost o greşeală.

"Am făcut o greşeală pronunţându-mă vizavi de un alt om de afaceri care era în dificultate, dar asta nu înseamnă că trebuie să repet greşelile. Deci, probabil, de asta a fost pornit Becali, că nu m-am pronunţat şi legat de el, dar am făcut o greşeală, pentru că un preşedinte nu trebuie să spună întotdeauna ce gândeşte public", a completat Băsescu.

În ceea ce priveşte dosarul omului politic Adrian Năstase, Băsescu a afirmat: "Nu am nimic cu Adrian Năstase, nu eu i-am trimis dosarele, nu mă interesează persoana Adrian Năstase, pentru mine este un om ca oricare, cu problemele lui, cu bucuriile lui, cu familia lui, cu tot respectul care se cuvine unui fost prim-ministru al României, unui om politic important. Pe mine mă interesează Parlamentul în momentul de faţă, pentru că ştiu foarte bine că, în situaţia în care Parlamentul blochează dosare ale oamenilor politici, raportul pe Justiţie va scrie foarte clar (..) că în România politicul blochează Justiţia".

"Ei au încercat cu declaraţii, cu valuri de atacuri: preşedintele ne face dosare. Nu le face nimeni niciun dosar, sunt instituţiile statului. Au lansat povestea: preşedintele se amestecă în Justiţie, iar eu spun public, în condiţiile în care nu am o relaţie tocmai armonioasă cu judecătorii şi procurorii, dacă există un singur judecător sau procuror care ştie că i-am cerut să facă vreun dosar vreunui om politic din România, să o spună public", a afirmat şeful statului.

"Eu nu o să discut ce face Parlamentul sau ce nu, Parlamentul este instituţia supremă în stat, nu eu cert Parlamentul, dar vă spun foarte clar un lucru - Parlamentul României a mai rămas cu o singură restanţă în ceea ce se numeşte Mecanismul de cooperare şi verificare: neimplicarea în Justiţie. La Bruxelles aprecierea este că atunci când Parlamentul blochează anchetarea unui membru al său se amestecă în treburile Justiţiei. La noi este o greşită interpretare a imunităţii", a susţinut Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite