Preşedintele, atletul PD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liberalii şi preşedintele Traian Băsescu se agită deopotrivă, în aceste zile, să tragă spuza uninominalului pe propria turtă electorală. Se ştie că românii vor ca la alegerile

Liberalii şi preşedintele Traian Băsescu se agită deopotrivă, în aceste zile, să tragă spuza uninominalului pe propria turtă electorală.

Se ştie că românii vor ca la alegerile parlamentare să aplice ştampila de vot pe câte un nume, şi nu pe o înşiruire de anonimi. Atunci la ce bun să cheltuieşti bani de la bugetul de stat pentru un referendum pe această temă şi să bulversezi electoratul, şi aşa sătul de circul politic?

Consultarea populară s-ar putea desfăşura în aceeaşi zi cu alegerile pentru Parlamentul European - 25 noiembrie. O manevră prin care temele europene sunt abandonate din aceleaşi raţiuni care ţin de războiul politic intern.

Bâlbâielile şi ezitările de până acum ale partidelor parlamentare, în legătură cu uninominalul, dovedesc faptul că nu există voinţă politică pentru un asemenea demers. Toată gălăgia vine din nevoia partidului X
sau Y de a convinge electoratul că vrea reformarea clasei politice.

Dacă ar fi dorit o schimbare în bine, partidele şi-ar fi făcut curat în propria ogradă, începând de la nivel central şi terminând cu organizaţiile de cartier. Nu s-a întâmplat şi nici nu o să se întâmple aşa ceva. Uninominalul s-a transformat într-o cursă de sprint între formaţiunile parlamentare, finish-ul reprezentându-l alegerile generale din 2008.

Numai că pe "culoarul" PD aleargă Traian Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite