Preşedintele face apel la moderaţie pentru ziua de 15 martie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, ieri, că ar fi o "mare greşeală" atât adoptarea, de către Consiliul Naţional Secuiesc, a unei declaraţii care să aducă atingere integrităţii

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, ieri, că ar fi o "mare greşeală" atât adoptarea, de către Consiliul Naţional Secuiesc, a unei declaraţii care să aducă atingere integrităţii României, cât şi organizarea de către PRM a unei contramanifestaţii.
"Vă asigur că statul român va acţiona cu mijloace legale ca integritatea naţională să nu fie ştirbită", a spus Băsescu, după întâlnirea de la Palatul Cotroceni cu liderii partidelor parlamentare. El a spus celor care "cred că se pot juca cu integritatea teritorială" să nu facă astfel de "exerciţii".
"Un abuz nu poate fi corectat cu alt abuz", a mai afirmat Băsescu, sugerând, probabil, că nu trebuie organizate, la 15 martie, la Odorheiu Secuiesc, contra-manifestaţii, la care să participe cetăţenii de naţionalitate română.
După discuţiile de ieri de la Cotroceni, liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, a anunţat că doar o intervenţie a preşedintelui României îl mai poate opri să aducă 100.000 de români la Odorheiu Secuiesc, la 15 martie.
Ulterior, liderul UDMR, Marko Bela, s-a plâns că Vadim Tudor a avut o atitudine "incalificabilă" şi în timpul consultărilor şi a lansat o serie de "ameninţări" în legătură cu manifestaţiile din 15 martie. şi Marko Bela a spus că i-a cerut preşedintelui României să ia atitudine.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite