Preşedintele Parlamentului European, Doctor Honoris Causa al SNSPA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative i-a acordat miercuri înalta distincţie de Doctor Honoris Causa preşedintelui Parlamentului European, Martin Schulz, în cadrul unei ceremonii care a avut loc în Aula Bibliotecii Centrale Universitare "Carol I".

"Sunt 22 de ani de când România a trecut în sistemul democraţiei de după comunism. Sunt 22 de ani de când universitatea noastră se poate mândri cu activitatea pe care o are şi cu cei mai buni studenţi. Studenţii noştri au nevoie de modele de oameni. Azi galeria noastră de modele se îmbogăţeşte cu încă o persoană, domnul Martin Schulz", a afirmat rectorul SNPA Remus Pricopie.

"Avem onoarea azi de a participa la un moment important al SNSPA de a decerna domnului Martin Schulz titlul de Doctor Honoris Causa. Sărbătorim un cetăţean european care şi-a dedicat viaţa unui efort comun şi anume constituirea unei Europe unite şi puternice. El a devenit unul dintre acei politiceni care acolo unde alţii văd ocazia unui conflict ei văd baza unei colaborări. Este un luptător paşnic pentru democraţie autentică", se arată în Laudatio citită de decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice, Cristian Pârvulescu.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat că a fost impresionată de modul în care Schulz a acţionat pentru drepturile omului şi pentru democraţie.

"Am citit CV-ul şi am fost impresionată de modul în care s-a bătut pentru drepturile omului şi pentru democraţie. Sper ca ca în această calitate să revină în România pentru a face cunoştinţă şi cu celelalte comunităţi academie. Ne dorim să fim apreciaţi aşa cum suntem noi nici mai buni nici mai răi. Suntem preocupaţi de percepţia României. Vrem să vă asigurăm că România este o ţară în care democraţia a învins şi nu ne mai putem întoarce înapoi. Vrem ca România să fie tratată ca parte a UE. Vă mulţumesc pentru încrederea pe care ne-aţi acordat-o ca ţară membră a UE ", a spus ministrul Ecaterina Andronescu.

Prezent la festivitate, europarlamentarul PSD Mircea Paşcu a spus că împreună cu Martin Schulz a participat la numeroase bătălii politice, unele dintre acestea încununate de succes în interesul României.

Fostul preşedinte la României Emil Constantinescu a elogiat capacitatea de a apăra democraţia a preşedintelui PE şi a apreciat decizia SNSPA de a acorda titlul DHC.
"Preşedintele PE este un lider politic cunoscut ca un excepţional organizator şi ca un lider onest", a spus Constantinescu.

Preşedintele PE Martin Schulz a mulţumit celor prezenţi pentru cuvintele lor şi a spus că este un moment important care nu se întâmplă des în viaţa sa, scrie Agerpres.

"Vă mulţumesc pentru cuvintele dumneavoastră. Pentru mine este un moment important şi trebuie să recunosc că nu se întâmplă foarte des în viaţa mea să îmi caut cuvinte să mă gândesc la ceea ce spun, dar acesta este un moment în care trebuie să recunosc că sunt profund emoţionat. Promit că mă voi întoarce în România. Astăzi am devenit membru al acestei prestigioasei comunităţi academice a Universităţii Bucureşti. Acum, ca parte din comunitatea academică română, şi aceasta este o onoare excepţională pentru mine, şi permiteţi-mi să spun că acestea nu sunt nişte formule standard de mulţumire şi de exprimare a recunoştinţei. Spun aceste cuvinte din adâncul inimii" a afirmat miercuri seara preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz.

Martin Schulz s-a născut în anul 1955, la Hehlrath, Germania. Cariera politică şi-a început-o la vârsta de 19 ani, odată cu aderarea la Partidul Social Democrat din Germania.

La vârsta de 31 de ani a fost cel mai tânăr primar din Renania de Nord - Westphalia, funcţie pe care a ocupat-o timp de 11 ani. Din anul 1994, este deputat în Parlamentul European. Zece ani mai târziu a fost ales lider al celui de-al doilea grup politic ca mărime din Parlamentul European.

În calitatea sa de lider al social-democraţilor din Parlamentul European a pledat pentru justiţie socială, crearea de locuri de muncă şi creştere economică, reformarea pieţelor financiare, combaterea schimbărilor climatice, instaurarea egalităţii şi crearea unei Europe mai puternice şi mai democratice.

Martin Schulz a fost ales preşedinte al Parlamentului European la 17 ianuarie 2012, pentru un mandat de doi ani şi jumătate, se mai menţionează în comunicatul SNSPA.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite