Presedintele PSD vrea sa-i aduca in instanta pe liderii Aliantei pentru denunt calomnios

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presedintele PSD, Adrian Nastase, a declarat, ieri, la Ploiesti, ca ii va acuza in fata instantei pe reprezentantii Aliantei D.A. de denunt calomnios, in cazul in care sesizarile acestora privind

Presedintele PSD, Adrian Nastase, a declarat, ieri, la Ploiesti, ca ii va acuza in fata instantei pe reprezentantii Aliantei D.A. de denunt calomnios, in cazul in care sesizarile acestora privind ilegalitatile din procesul de privatizare nu se verifica. "Incep sa devina deranjante aceste atacuri. Vom incepe sa actionam la nivelul instantelor. Avem datoria sa cerem celor care fac astfel de afirmatii sa-si asume responsabilitatea", a afirmat premierul. Presedintele PSD a spus ca Traian Basescu a preluat de la PRM "atacurile murdare" privind incasarea unui comision de 700 de milioane de dolari din privatizarea Petrom. "Procesul de privatizare a companiei Petrom a fost deschis si transparent, dupa toate standardele internationale, fapt recunoscut si de administratia americana", a adaugat primul-ministru. Adrian Nastase a sustinut ca unele persoane din Alianta "au inceput sa se joace, din ratiuni electorale", cu denunturi "pe la Parchete" si pe la PNA. "Este dreptul fiecaruia sa reclame ce vrea, dar, daca nu se verifica, exista posibilitatea sa fie acuzat de denunt calomnios", a zis Adrian Nastase. Liderul PD Cozmin Gusa a afirmat, ieri, ca va adresa o plangere PNA privind inregistrarile legate de presupusul comision acordat la privatizarea Petrom. Sesizarea cuprinde acuzatii privind subminarea economiei nationale, favorizarea infractorului si tainuire, dupa cum a spus Gusa.
Theodor Stolojan:
"Nu am plecat niciodata din PNL"
Fostul presedinte al liberalilor Theodor Stolojan a declarat, intr-un interviu acordat agentiei Mediafax, ca nu a plecat niciodata din PNL si ca avertismentul pe care l-a dat liberalilor in ziua alegerilor reflecta preocuparea lui pentru viitorul partidului si al Aliantei. "Nu am plecat niciodata din PNL. Declaratia pe care am facut-o in ziua alegerilor trebuie interpretata ca o preocupare a mea, ca reprezentant al PNL, pentru viitorul acestui partid si al Aliantei", a spus Stolojan. El a precizat ca orice alte interpretari ale declaratiilor sale din ziua votului sunt "tendentioase". Reamintim ca, in ziua alegerilor, Stolojan si-a exprimat speranta ca PNL sa respecte protocolul Aliantei "si sa nu devina un SRL". Intrebat de ziaristi la ce s-a referit, Stolojan a declarat atunci: "SRL inseamna ca partidul si cei care il conduc sa fie pe statul de plata al unui membru al partidului. Un SRL este un partid care nu mai lucreaza institutional cu organizatii de conducere care iau decizii potrivit statutului, ci un partid subordonat intereselor inguste ale unor indivizi sau altora". Intrebat daca subscrie acuzatiilor formulate de Alianta PNL-PD cu privire la fraudarea alegerilor, Stolojan afirma ca "rezultatele alegerilor au fost viciate de numeroasele nereguli si fraude". Stolojan a negat, in interviul acordat Mediafax, o intelegere cu Ovidiu Tender privind preluarea presedintiei ARDAF. "Aceste informatii care circula in mass-media sunt pure speculatii", a spus el. Nota redactiei: Nu intelegem de ce a apelat dl. Theodor Stolojan la aceasta forma de interviu, si nu la cea clasica, cu intrebari si raspunsuri.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite