Președintele PSD Suceava acuză PDL de implicare în trafic cu țigări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Cătălin Nechifor
Ioan Cătălin Nechifor

Președintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, a prezentat, luni, o metodă de trafic cu țigări pe „filieră PDL" ascunse în containere amplasate în vagoane ce transportă bușteni și apoi descărcate în județul Suceava, dosarul fiind înmânate și ministrului Justiției, Titus Corlățean, relatează Mediafax.

Nechifor a declarat, într-o conferință de presă, că a transmis ministrului Justiției, Titus Corlățean, mai multe dosare care vor trebui investigate de instituțiile abilitate, cum este cel privind exproprierile la șoseaua de centură a Sucevei sau transferul gratuit către Transgaz a conductelor magistrale construite printr-un credit al județului Suceava, dar și un doar privind traficul de țigări pe calea ferată, din Ucraina în România.

Liderul PSD Suceava a precizat că în cazul contrabandei cu ţigări pe calea ferată nu are multe elemente, dar a arătat că mecanismul este de transport de ţigări încărcate în Ucraina şi ascunse în containere care sunt acoperite cu buşteni.

Deputatul a prezentat și dovezi, câteva fotografii făcute dintr-o gară din Ucraina unde se încarcă un container încadrat cu polistiren și peste care se așază bușteni, menționând că respectivele containere cu ţigări erau apoi „îmbrăcate în lemn".

Într-un documentar pus la dispoziţia presei de PSD Suceava, se arată circuitul afacerii şi se menţionează că se contractează din Ucraina masă lemnoasă pentru piaţa internă ca lemn de foc sau lemn de lucru, iar în vagoanele cu marfă, încărcate la ocoalele limitrofe frontierei cu România, se aşază baxuri cu ţigări protejate în cadre metalice.

Vagoanele treceau prin ambele vămi cu acordul autorităţilor şi ajungeau pe linia cu ecartament mare până în staţia CFR Dorneşti, unde se face transbordarea în vagoane cu ecartament european, afirmă Cătălin Nechifor.

Conform aceleiaşi surse, o parte din vagoanele încărcate astfel erau direcţionate în incinta unei firme din Dorneşti protejată de un gard înalt, iar operaţiunile se făceau în special noaptea, din Dorneşti marfa de contrabandă fiind transportată mai departe cu camioane sau maşini de mic tonaj către Rădăuţi şi Suceava.

Sursa citată menţionează că acest tip de trafic de ţigări funcţionează de trei ani şi că sumele mari de bani rezultate în urma acţiunilor au creat o reţea de trafic foarte bine pusă la punct, atât în Ucraina, cât şi în România şi se subliniază că, spre deosebire de alte transporturi similare, vagoanele cu lemn ce aveau containere cu ţigări aveau linie liberă şi prioritate la intrarea în ţară.

Contactaţi pentru a prezenta un punct de vedere în legătură cu acuzaţiile liderului PSD Suceava, reprezentanţii PDL au declarat că vor face precizări în cursul zilei de luni.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite