Preşedintele Camerei a preluat gestiunea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Camerei, Bogdan Olteanu, s-a întâlnit ieri cu predecesorul său, Adrian Năstase, pentru a discuta procedurile de predare-preluare a mandatului. Cei doi au convenit că nu este nevoie

Preşedintele Camerei, Bogdan Olteanu, s-a întâlnit ieri cu predecesorul său, Adrian Năstase, pentru a discuta procedurile de predare-preluare a mandatului.
Cei doi au convenit că nu este nevoie de o ceremonie specială pentru transferul de funcţie, întrucât, spre deosebire de Legea răspunderii ministeriale, care prevede un protocol aparte pentru o asemenea ocazie, Regulamentul forului legislativ nu conţine nicio referire la o procedură similară. "În consecinţă, actualul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, a luat act de faptul că fostul preşedinte Adrian Năstase nu a lăsat în lucru chestiuni de natură administrativă, financiară sau legislativă, toate acestea fiind finalizate înainte de încheierea mandatului", se arată într-un comunicat al cabinetului lui Olteanu.
Regulamentului forului legislativ îl obligă pe Adrian Năstase să prezinte plenului un raport justificativ asupra utilizării fondului alocat preşedintelui pe anul 2005. Potrivit bugetului pe anul trecut, preşedintele Camerei a avut la dispoziţie două miliarde de lei pentru acţiuni de protocol, în timp ce Olteanu dispune, pentru 2006, de o sumă cu 200 de milioane de lei mai mare.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite