Camera Deputaţilor: Preşedintele comisiei juridice solicită demisia premierului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Buda
Daniel Buda

Preşedintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, Daniel Buda, a cerut demisia prim-ministrului Victor Ponta, pentru că România a ratat intrarea în spaţiul Schengen.

"Îi solicit public lui Victor Ponta demisia, nu pentru că a plagiat, ci pentru ceea ce a făcut cu România de când a ajuns la guvernare şi pentru ratarea intrării în spaţiul Schengen, având în vedere faptul că nici nu se discută această chestiune în octombrie, aşa cum era preconizat", a declarat democrat-liberalul.

Aceasta pune pe seama lui Antonescu şi a lui Ponta faptul că discuţiile privind aderarea României la spaţiul Schengen au ajuns într-un impas.

Mai mult, Buda susţine că premierul "i-a tratat cu superficialitate şi indiferenţă pe liderii europeni, când a refuzat să meargă în PE, unde se discuta situaţia României. Ei trebuie să înţeleagă că nu se reprezintă doar pe ei în raporturile cu UE, şi că odată intrată în UE, România trebuie să respecte un set minim de valori şi principii".

Demisia premierului nu este singura solicitare lansată de Buda. Acesta vrea ca USL să prezinte până la 1 octombrie proiectul bugetului de stat pe anul următor, "aşa cum prevede legea".

"Orice întârziere a trimiterii bugetului către Parlament înseamnă că nu au soluţii la promisiunile făcute cu privire la creşterea salariilor, a pensiilor şi reducerea TVA la alimente. Se demonstrează că USL nu face altceva decât să inducă în eroare opinia publică şi nu este capabilă să respecte ceea ce a promis", a semnalat Buda.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite