Preşedintele consideră vizita lui Biden un semnal extrem de pozitiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele consideră vizita lui Biden un semnal extrem de pozitiv
Preşedintele consideră vizita lui Biden un semnal extrem de pozitiv

Preşedintele Traian Băsescu, invitat la postul public de televiziune, a declarat că vizita vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii la Bucureşti este un semnal extrem de pozitiv.

"Faptul că vicepreşedintele SUA este mâine (joi - n.r.) la Bucureşti - şi este un vicepreşedinte care cunoaşte foarte bine zona, a răspuns de zonă, ca senator, s-a ocupat de această zonă - este un semnal extrem de pozitiv. Sigur, este o agendă legată de cele mai înalte subiecte care pot fi discutate şi care sunt de mare interes şi pentru România", a afirmat şeful statului, care nu a dorit însă să dea alte detalii despre subiectele ce vor fi abordate în cadrul întrevederii.

Traian Băsescu a subliniat, de asemenea, faptul că Joseph Biden va susţine la Bucureşti discursul care vizează politica faţă de regiune.

"La acest nivel nu se fac publice agendele de discuţii înainte. Ţineţi cont însă de un singur lucru: vicepreşedintele Biden va ţine la Bucureşti discursul care vizează politica faţă de regiune. Este extrem de important şi, poate, cu ocazia aceasta, cei care vorbesc despre izolarea României înţeleg că se bălăcesc într-o minciună continuă", a precizat şeful statului.

În acest sens, preşedintele a reamintit că România a organizat anul trecut Summitul NATO şi că el a avut în timpul mandatului său întrevederi cu cei mai înalţi demnitari ai lumii.

Traian Băsescu a mai spus că, în aceste context, declaraţiile privind izolarea României sunt o "copilărie şi se încadrează în procesul de denigrare a şefului statului".

Vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii, Joseph Biden, a ajuns, miercuri seara, la Bucureşti, într-o vizită oficială din cadrul turneului pe care îl efectuează în trei state din Europa Centrală - Polonia, România şi Cehia.

Programul oficial al vicepreşedintelui SUA în ţara noastră va începe joi dimineaţa, cu o întâlnire de lucru cu preşedintele Traian Băsescu, urmată de întrevederi cu preşedintele Senatului, Mircea Geoană, cu premierul în exerciţiu Emil Boc, precum şi cu liderii opoziţiei. De asemenea, Biden va susţine un discurs la Biblioteca Central Universitară, în cadrul căruia va aborda teme legate de relaţiile SUA cu statele din Europa Centrală.

Problematica abordată de Joseph Biden în cadrul turneului său în cele trei state vizează extinderea comerţului şi a investiţiilor, consolidarea democraţiei şi cooperarea, atât în cadrul NATO, cât şi în plan bilateral, pentru a face faţă unor provocări comune la adresa securităţii.

De asemenea, se aşteaptă ca Biden să reafirme angajamentul SUA pentru parteneriatele cu Polonia, România şi Cehia în domeniile securităţii, apărării, schimbărilor climatice şi economiei.

Turneul vicepreşedintelui SUA în Europa Centrală a început pe 20 octombrie în Polonia şi se va încheia pe 24 octombrie în Cehia.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite