Preşedintele Băsescu şi-a spălat sufletul de păcate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sătenii din comuna Piscu, din Galaţi, i-au transmis preşedintelui Traian Băsescu că sufletul său a fost iertat de păcate după ce, sâmbătă, acesta a botezat aici o fetiţă, pe nume

Sătenii din comuna Piscu, din Galaţi, i-au transmis preşedintelui Traian Băsescu că sufletul său a fost iertat de păcate după ce, sâmbătă, acesta a botezat aici o fetiţă, pe nume Mihaela-Cătălina. În vară, Băsescu a trecut prin Piscu pentru a vedea efectele inundaţiilor şi a promis unei femei însărcinate că-i va boteza copilul dacă va fi băiat. S-a născut o fetiţă, dar soarta a făcut ca aceasta să apară pe lume pe 4 noiembrie, exact în ziua de naştere a lui Băsescu. Drept urmare, după unele ezitări, şeful statului şi-a asumat, pentru a patra oară în viaţă, sarcina de naş de botez. Băsescu a venit la acest ceremonial însoţit de întreaga familie - soţia şi cele două fete. La casa familiei Dumitrache, el a luat copilul şi a plecat spre biserică aspunând: "Am luat un păgân, o să aduc un creştin". În faţa micii biserici din localitate îl aşteptau deja toţi bătrânii satului, conducerea politică a judeţului - în frunte cu prefectul şi doi secretari de stat din Ministerul de Interne, ambii originari din Galaţi - plus o mică armată de sepepişti şi ziarişti. Slujba a fost oficiată de însuşi Episcopul Casian, ajutat de alţi patru preoţi. După ceremonie, Băsescu a dus copilul acasă, spunând acum: "Am luat un păgân, am adus un creştin". La petrecerea de după botez, preşedintele României nu a mai stat decât vreo câteva minute, după care a plecat în trombă către mina Anina.
Sepepiştii au îmbrâncit ziariştii afară din biserică
Botezul, lipsit de incidente, a fost însă, în mare măsură, un spectacol mediatic. Zeci de ziarişti, fotografi şi cameramani, susţinuţi de vreo câteva care de transmisie, s-au înghesuit pentru a surprinde fiecare secundă a acestui eveniment. Într-o primă etapă, SPP a făcut un efort neobişnuit, a fost extrem de amabil cu ziariştii şi a încercat să-i ajute să-şi găsească loc în spaţiile supraaglomerate. Nici o faptă bună nu rămâne însă nepedepsită, pentru că Băsescu nu îşi dorea să fie filmat sau fotografiat în biserică decât de cameramanii preşedinţiei. În consecinţă, cadrele SPP care au încercat să-i ajute pe ziarişti să intre în biserică au fost muştruluite, iar fotografii au fost efectiv târâţi afară din sfântul lăcaş, spre stupefacţia bătrânelor, îmbrâncite şi călcate în picioare în busculada care s-a creat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite