Premierul participã marţi la întâlnirea de la Bruxelles a grupului "Prietenii coeziunii"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta va participa marţi, la Bruxelles, la o întâlnire la nivel înalt a grupului "Prietenii coeziunii", din care fac parte state ce beneficiazã de fonduri comunitare destinate reducerii discrepanţelor de dezvoltare în interiorul Uniunii Europene.

Aceasta este ultima reuniune a "Prietenilor coeziunii", în cadrul cãreia statele trebuie sã-şi fixeze o poziţie comunã cu privire la alocãrile din urmãtorul exerciţiu financiar al Uniunii Europene, pentru perioada 2014-2020.

Potrivit Biroului de presã al Executivului citat de Agerpres, delegaţiile statelor participante vor fi primite la Parlamentul European de prim-ministrul Poloniei, Donald Tusk, cel al Portugaliei, Pedro Passos Coelho,şi de şeful Legislativului comunitar, Martin Schulz.

Participanţii se vor reuni într-o sesiune plenarã, la finalul cãreia premierul Victor Ponta va susţine o conferinţă de presã pentru jurnaliştii români.

Guvernul a aprobat, sãptãmâna trecutã, un memorandum prin care a actualizat poziţia României cu privire la urmãtorul exerciţiu financiar al Uniunii Europene, aferent perioadei 2014 - 2020.

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a subliniat la acea datã cã principalul obiectiv al ţãrii noastre este obţinerea unei poziţii bugetare mai favorabile şi cã România nu este de acord ca rata de absorbţie a fondurilor europene sã fie corelatã cu viitoarele alocãri pentru politica de coeziune.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite