Premierul îi cere ministrului Justiţiei finalizarea Codurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emil Boc
Emil Boc

Premierul Emil Boc i-a solicitat astăzi ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, finalizarea legii de aplicare a Codului penal şi a Codului civil. 

Emil Boc a cerut şi o infomare cu privire la stadiul dezbaterilor celor două Coduri de procedură din comisiile parlamentare de specialitate, transmite Agerpres.

"Codul de procedură civilă este mai avansat din punctul de vedere al dezbaterilor. Primele 600 de articole au fost discutate de comisia specială. Din păcate, în ceea ce priveşte Codul de procedură penală n-am apucat încă să intrăm în discutarea acestuia, deoarece comisia specială nu a mai fost întrunită", a spus secretarul de stat din Ministerul Justiţiei, Alina Bica.

Ministerul Justiţiei a publicat oferta privind selectarea a zece experţi pentru Codul civil şi a altor cinci pentru Codul penal. De asemenea, a fost fixat un termen pentru finalizarea proiectului de lege pentru aplicarea celor două Coduri la sfârşitul lunii mai, astfel încât în luna iunie să fie sesizat Parlamentul în legătură cu acest act normativ, a explicat Alina Bica.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite