Premierul cel înțelept: Lăsați intelectualii să facă politică!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consilierii și secretarii de stat care au lucrat în Guvernul Ungureanu vor demisiona
Consilierii și secretarii de stat care au lucrat în Guvernul Ungureanu vor demisiona

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, marți, la aniversarea Academiei Române, că el crede că politica românească are profundă nevoie de intelectuali. „Lăsați intelectualii să facă politică!", a fost apelul mesianic al premierului.

Premierul a participat, marţi, la Adunarea generală a Academiei Române, organizată cu ocazia sărbătoririi a 146 de ani de la înfiinţarea forului cultural şi ştiinţific, şi a fost invitat de preşedintele Academiei, Ionel Haiduc, să ia cuvântul în cadrul adunării.

Ungureanu și-a exprimat credința în intectualii care se pregătesc să intre în politică și a subliniat că politica românească are profundă nevoie de intelectuali, pentru că aceștia pot găsi remediile „bolilor democrației".

„Cred că intelectualii au tot dreptul să vină spre politică, transformând-o în cea mai nobilă artă a vieţii", a spus premierul.

Mihai Răzvan Ungureanu a încheiat cu un apel:

„Lăsaţi intelectualii să facă politică. Lăsaţi-i să critice. Critica lor va fi întotdeauna o critică blândă, lipsită de patimă, lipsită de invective. Lăsaţi intelectualii să vorbească, lăsaţi-i să vorbească despre politică."

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite