Victor Ponta: "Dacă Traian Băsescu se întoarce la Cotroceni, rămân prim-ministru"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta
Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a fost invitatul emisiunii "Ultima oră", de la România TV, miercuri, la ora 21.45.

UPDATE 22.50 "Am primit ştirea de la Bruxelles că, deşi auditele din perioada 2009-2011 au fost rele, n-o să ne taie fondurile europene"

"În momentul în care Băsescu a anunţat că abandonează lupta, legenda din jurul lui s-a terminat"

"E un loser, un pierzător, care ţine de scaun"

"Traian Băsescu e un om iresponsabil. N-are nicio treabă cu familia, cu prietenii"

"Dacă Traian Băsescu se întoarce la Cotroceni, eu rămân prim-ministru"

"Recunosc: vreau să fiu prim-ministru cu Crin Antonescu preşedinte"

"Rămân prim-ministru cât am sprijinul Parlamentului, iar în noiembrie merg în faţa poporului"

"USL, în alegerile parlamentare, va avea majoritatea parlamentară, aşadar voi fi prim-ministru în continuare"

"Nu putem pierde. Numai dacă vin mai mulţi oameni să spună <<Nu>> decât <<Da>>. Dacă vin peste 5,2 milioane şi votează <<Da>>, pentru mine înseamnă că am câştigat"

"La Universitatea Bucureşti, fără să mă audieze, au dat un anunţ. Acum l-au amânat până în septembrie"

"Nu ştiu despre cărţi (n.r. - cele despre care presa spune că le-a plagiat). După 30, va trebui să acţionez într-un fel sau altul. Voi putea discuta despre acest subiect fără să mai existe presiunea politică a referendumului"

"Mi-am vândut maşina unui coleg deputat. Sufeream să o ţin în garaj şi să nu o folosesc"

UPDATE 22.47 "Am avut doi ani de zile procese cu Blejnar. Până când n-a căzut guvernul PDL, nimeni nu s-a atins de el. Uite că, până la urmă, lucrurile se mişcă"

UPDATE 22.40 "Cred că am făcut un lucru extrem de bun pentru sănătatea economiei. Ai contracte cu producătorii, dar problemele erau cu cei care cumpărau curentul ieftin şi îl vindeau scump mai departe. Există dosare la DIICOT"

"Încetarea contractelor n-a fost uşoară. S-au făcut presiuni, ameninţări"

"S-au acumulat pierderi de 1,4 miliarde de când a prelungit Videanu contractele cu <<băieţii deştepţi>> în 2010"

"Glumele lui Băsescu nu le înţelege nimeni, numai el râde la ele la Bruxelles"

"Dacă săptamâna viitoare, delegaţia FMI va spune: <<Tot ceea ce n-au făcut guvernele anterioare, a făcut acest>>, inclusiv încetarea contractelor cu <<băieţii deştepţi>>"

"Dacă tu ca preşedinte eşti deasupra conflictelor politice, pot să şi fii apreciat. El şi-a bătut joc"

"Am avut o discuţie cu Băsescu în biroul său şi mi-a spus: <<Antonescu n-o să ajungă niciodată în biroul ăsta>>. Recunosc că marţi m-a abţinut cu greu să nu-l sun să-l întreb cine e la Cotroceni"

UPDATE 22.28 "România şi Bulgaria n-au voie să intre în Schengen, deşi avem cel mai performant sistem de verificare la frontiere"

"Situaţia în Europa e gravă. Ceea ce se întâmplă în Spania, în Italia..."

"Se vorbeşte despre o Europă împărţită în două: cei performanţi şi cei mai puţin performanţi. PPE a avut o mare problemă cu Ungaria şi acum au zis să dea un exemplu şi cu un guvern de stânga"

"Dna Reding habar n-are. Ea e informată de dna Monica Macovei. Ea comite un gest de campanie politică. Face campanie pentru PDL. Reding a spus că nu ne primeşte în Schengen, deşi nu e de competenţa ei. Se ocupă alt comisar de asta".

"Dintre cele 11 cerinţe ale Comisiei, şapte dintre ele au fost deja îndeplinite. De exemplu, cvorumul".

UPDATE 22.22  "Voi vota din Bucureşti, nu din Gorj. Voi fi aici, pentru că organizez referendumul, sunt implicat în campanie"

"Dacă 5,2 milioane se prezintă şi votează demiterea, pentru mine e suficient. Traian Băsescu trebuie să plece. Băsescu a fost ales de 5,2 milioane de oameni."

"Domnul Ionuţ Popescu, pedelistul de rigoare, a spus că le ia angajaţilor din firma sa buletinul. Cine nu i-l dă, îl dă afară. A spus foarte clar"

"De multe ori am fost uimit de deciziile Curţii Constituţionale, inclusiv la primul conflict, cel cu reprezentarea la Bruxelles. Au fost cinci la patru judecătorii şi al cincilea judecător era supărat pe mine, că altfel era cinci la patru invers. Am aflat după aceea. Era supărat la nivel personal. Mi-a spus că nu l-am apărat suficient pe domnul Năstase"

UPDATE 22.17 "Ultimele decizii n-au mai fost atât de favorabile PDL. Deodată ce decide Curtea Constituţională nu le mai place celor de la PDL"

UPDATE 22.12 "Cred că Vasile Blaga şi-a pierdut bunul simţ în ultimele zile. Când s-a referit la soţia mea şi copilul meu, mi-am dat seama de influenţa malefică a lui Traian Băsescu. Să te iei de familia mea, doar să îi dovedeşti lui Băsescu că eşti credincios... "

UPDATE 22.10 "Crin Antonescu locuieşte la el acasă. Mi-a spus că stă foarte bine unde stă."

UPDATE 22.00 "Primul instinct al lui Băsescu este să mintă. De ce nu recunoaşte că a vrut această casă pentru că cea veche nu îi mai plăcea."

UPDATE 21.55 "După suspendare, i-am cerut lui Crin Antonescu să îi ceară şefului SPP să mă lase în vilă. Este cea mai bogată casă pe care am văzut-o vreodată. Deşi vila aparţine Guvernului, nu am putut să intru până când Crin Antonescu nu i-a cerut acest lucru şefului SPP. Este normal ca un fost preşedinte să aibă o locuinţă că nu poate să stea pe stradă, dar a renovat vila când tăia pensii şi salarii".

"Este un articol din lege care spune că de case beneficiază foştii preşedinţi, dacă nu au fost demişi. Dacă e demis duminică, Băsescu nu mai are dreptul la casă".

UPDATE 21.52 "La casa Dante i-am stricat lui Băsescu o mare plăcere şi mă bucur că am făcut-o. Vila a fost amenajată în 2010 şi 2011pentru preşedinte. Cel care spunea că nu poate să doarmă noaptea - probabil că n-a putut să doarmă aici, că nu era vila gata".

UPDATE 21.50 "Nu cred că doar USL trebuie să convingă oamenii. Şi votanţii lui Becali, şi votanţii lui Dan Diaconescu, şi votanţii UDMR vor să îl dea jos pe Băsescu. Nu sunt alegeri acum. Dacă îl dăm jos pe Băsescu acum, alegerile vor fi după aceea. Eu ieri am auzit liderii UDMR chemând oamenii la vot şi să voteze cum vor ei".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite