Ponta: DNA nu a fost gândit să ancheteze ţărani care au votat la referendum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta
Premierul Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a vorbit, într-un interviu pentru Lumea Justiţiei, despre problemele actuale ale justiţiei din România, spunând că DNA nu a fost gândit să ancheteze pensionari care au votat la referendum, ci probleme mari de corupţie.

"Prima problemă este durata uriaşă a proceselor. O problemă care există şi în alte ţări, dar care afectează grav credibilitatea. Al doilea lucru, este încărcătura inadmisibilă pe procurori şi pe judecători. Judecători care intră la şedinţă cu 70-80 de dosare nu vor putea niciodată fizic să judece acele dosare şi le vor prelungi pe multe dintre ele. Al treilea lucru, problema de competenţă. De ce a ajuns DNA să ancheteze oameni care au votat la referendum? DNA a fost gândit pentru a ancheta marea corupţie, nu pentru a ancheta pensionari şi ţărani care au votat la referendum", a punctat premierul.

Ponta mai precizat că miza suspendării preşedintelui Traian Băsescu nu a fost schimbarea procurorilor Laura Codruţa Kovesi şi Daniel Morar.

"Una dintre cele mai evidente minciuni care a fost proferată, a fost aceea că suspendarea domnului Băsescu s-a făcut ca să îi schimbăm pe doamna Kovesi şi pe domnul Morar. De ce este una dintre minciunile cel mai uşor de demontat? Pentru că a fost suspendat domnul Traian Băsescu, preşedinte interimar a fost domnul Antonescu, întâmplător ministru interimar la Justiţie am fost chiar eu, şi nu s-au produs asemenea modificări, nu le-am avut niciodată în minte", a spus Ponta.

Întrebat dacă vom scăpa de raportul pe justitţie al Comisie Europene, Victor Ponta a negat, adăugând că este o decizie politică.

"Nu, dar este o decizie politică. Foarte clar. Nu are rost să ne facem iluzii în acest sens. Nu am scăpat nici cu marele anticorupt Traian Băsescu, nici cu marea anticoruptă Macovei, nici cu extraordinarii procurori Morar si Kovesi, nu am scăpat de MCV. Toţi au fost atât de buni încat suntem tot cu monitorizare! Sigur că întotdeaua este altcineva de vină", a spus Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite