Ponta: Guvernul nu va mai interveni cu OUG în cazul referendumului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta
Victor Ponta

Guvernul nu va mai interveni cu ordonanţă de urgenţă în cazul referendumului, deoarece preşedintele interimar a promulgat Legea care reglementează referendumul, a declarat premierul Victor Ponta.

"Ar fi o prostie juridică şi nu fac prostii juridice. Preşedintele Antonescu a promulgat legea privind referendumul, referendumul este valid cu jumătate plus unu din numărul total al cetăţenilor prezenţi (Preşedintele interimar Antonescu a anunţat că a decis să promulge legea de modificare a Legii referendumului, aşa cum a decis Parlamentul şi Curtea Constituţională, astfel că referendumul va fi validat prin prezentarea la urne a 50% plus 1 dintre persoanele cu drept de vot -n.r.)", a spus Ponta.

În ceea ce priveşte ordonanţa de restrângere a atribuţiilor CC privind hotărârile Parlamentului, Ponta a precizat că aceasta va fi votată miercuri în Parlament.
"Dacă cei de la PDL nu o atacă la Curtea Constituţională, pentru că de la ei mă aştept la orice, joi o promulgă preşedintele Antonescu şi apare în Monitorul Oficial", a spus premierul.

El a mai amintit că există o propunere de mărire a intervalului de timp în care să poată fi exercitat votul la referendum în aceeaşi zi, între orele 07.00-22.00, care va fi analizată.

Senatul se reuneşte, miercuri, în două şedinţe de plen, din cadrul sesiunii extraordinare, pe ordinea de zi aflându-se Ordonanţa de Urgenţă pentru modificarea legii referendumului şi cea privind atribuţiile Curţii Constituţionale.

Şi Camera Deputaţilor se va întruni miercuri, la ora 10.00, pentru a discuta Ordonanţa 38 referitoare la atribuţiile CCR, apoi va avea loc o nouă şedinţă a Camerei pentru Ordonanţa 41 privind referendumul, astfel încât până joi dimineaţă cele două ordonanţe să fie supuse controlului constituţional.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite