Ponta:Conflictul lui Băsescu e cu Parlamentul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a declarat că diferendul reclamat de preşedintele Băsescu la Curtea Constituţională este între Preşedinţie şi Parlament, iar judecătorii Curţii pot doar constata existenţa unui conflict care nu poate fi însă soluţionat decât prin modificarea Constituţiei, notează Mediafax.

"Sunt surprins pentru că Administraţia Prezidenţială tocmai declarase că nu are niciun conflict cu Guvernul şi acum aflu că a cerut constatarea unui conflict între preşedinte şi guvern. În al doilea rând, preşedintele nu cu Guvernul trebuia să ceară constatarea conflictului, ci cu Parlamentul; Parlamentul este cel care a adoptat o Declaraţie politică referitoare la reprezentarea la Consiliul European, Guvernul nu a făcut nimic în acest sens, ci doar a propus Parlamentului, deci conflictul preşedintelui este cu Parlamentul, nu cu mine", a spus Ponta.

El a arătat totodată că, în cazul în care Curtea Constituţională va constata că există un conflict între puterile statului, atunci, conform Constituţiei şi legii, acel conflict trebuie soluţionat, lucru posibil însă prin modificarea Constituţiei.

"Nu Curtea poate spune cine are dreptate, acel conflict trebuie soluţionat prin modificarea Legii Constituţionale".

În urmă cu două săptămâni, Parlamentul a adoptat, cu 249 de voturi "pentru", 30 de voturi "împotrivă" şi două abţineri, Declaraţia propusă de USL, potrivit căreia primul-ministru, şi nu preşedintele, trebuie să prezinte poziţia României la lucrările Consiliului European din 28 iunie.

Preşedintele Traian Băsescu a sesizat Curtea Constituţională cu privire la conflictul juridic de natură constituţională privind reprezentarea României la Consiliul European, sesizarea urmând să fie discutată miercuri.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite