Ponta a plecat din şedinţa CSAT

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta
Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a plecat, astăzi, de la şedinţa CSAT, după 30-40 de minute de la debut.

UPDATE 14.10 Toţi miniştrii care au participat, joi, la şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), părăsită de premierul Victor Ponta înainte de final, au venit la Palatul Victoria, pentru o discuţie cu şeful Guvernului, anunţă Mediafax.

UPDATE 12.35  Senatorul PNL Ioan Ghişe protestează, la Palatul Cotroceni, faţă de preşedintele Traian Băsescu.

Jurnaliştii aflaţi la Palatul Cotroceni nu au putut să îl întrebe pe premier de ce a plecat de la şedinţă, deoarece ziariştii nu au acces decât la Centrul de presă.

Conform art. 6 alin. 3 din Legea CSAT, "Consiliul Suprem de Apărare a Ţării lucrează în prezenţa a cel puţin două treimi din numărul membrilor săi şi adoptă hotărâri prin consens".

Potrivit ordinii de zi anunţate miercuri de Preşedinţie, primul punct era "strategia pentru refacerea credibilităţii României".Pe ordinea de zi a şedinţei de joi mai erau următoarele puncte: starea Armatei României, demersurile întreprinse pentru iniţierea programului Avion Multirol al Forţelor Aeriene, evaluările privind ameninţările la adresa securităţii naţionale, procedurile pentru aplicarea prevederilor Art. 46, Alin. (9), din Legea Concurenţei nr. 21/1996 cu modificările şi completările ulterioare, precum şi proiectul de hotărâre a Guvernului pentru aprobarea strategiei de privatizare a Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă «C.F.R. Marfă» S.A. şi a mandatului Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii pentru implementarea acesteia.

Vulnerabilităţile de securitate identificate în contextul atentatului de la Burgas (Bulgaria) reprezintă ultima temă anunţată de Preşedinţie, care preciza însă că "în cadrul şedinţei vor fi abordate şi alte subiecte de interes pentru securitatea naţională".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite