Ponta: Ştiu şi locul unde voi sta la Consiliul European

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a anunţat, astăzi, într-o conferinţă de presă, că ştie şi locul pe care va sta la Consiliul European din 28-29 iunie, respectiv între premierul Finlandei şi cancelarul Austriei.

"L-am întrebat pe cancelarul Austriei şi vă anunţ că ştiu şi locul unde trebuie să stau: între primul-ministru al Finlandei şi primul-ministru al Austriei. Adică nu sunt locuri de preşedinte acolo", a spus Ponta.

El a precizat că s-a bazat până acum, în discuţiile cu preşedintele Traian Băsescu pe tema reprezentării României la Bruxelles, pe dialog şi bun simţ, dar că "naivitatea" i-a trecut luni seară, după ce au apărut acuzaţiile de plagiat.

"Am spus că mă bazez pe dialog şi decizii înţelepte luate cu bun simţ. Acuma, eu lucrez cu dialogul şi cu bunul simţ şi preşedintele cu armele obişnuite, cu dat cu noroi şi târât prin mocirlă. E greu la un moment dat să nu răspunzi în acelaşi fel. (...) Până aseară am crezut că putem prin dialog, bun simţ, cu obraz, dar mi-a trecut naivitatea aseară. Bunul simţ şi obrazul mă determină să-i cer preşedintelui Băsescu să înţeleagă că la acest Consiliu European trebuie să meargă primul-ministru", a spus Ponta.

El a spus că, "probabil", va mai avea o întâlnire cu preşedintele Băsescu pe această temă, întrucât doreşte să continue dialogul instituţional.

"Relaţia instituţională între mine şi Traian Băsescu va continua. Ca relaţie personală, nu era nimic de stricat, nu mai avea ce să se strice", a spus Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite