Videanu: Ponta să prezinte DIICOT şi DNA actele Hidroelectrica, altfel îl acuz de tăinuire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adriean Videanu
Adriean Videanu

Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu i-a cerut, astăzi, premierului Victor Ponta, să pună la dispoziţia organelor abilitate toate documentele legate de compania Hidroelectrica, în caz contrar urmând a-l acuza pe acesta de tăinuire.

"Îi cer public domnului premier Victor Ponta să pună la dispoziţia organelor abilitate toate documentele, altfel eu îl voi acuza de tăinuire. Dacă nu pune la dispoziţia DIICOT şi DNA toate documentele, îl acuz de tăinuire", a spus Videanu.

El a arătat că documentul privind Hidroelectrica la care face referire premierul este public din anul 2010.

"A descoperit apa caldă domnul Ponta. Am discutat acest subiect inclusiv în emisiuni televizate. În lipsă de pâine, poporului poate îi dăm un pic de circ, că doar suntem obiănuiţi să facem circ de 20 de ani", a spus democrat-liberalul.

Videanu a declarat că, în perioada în care a fost ministru al Economiei, Hidroelectrica nu a exportat niciun megawat.

El a precizat că premierul face o confuzie, referindu-se la o întâlnire a sa cu sindicatele şi cu managementul companiilor energetice din Gorj, când s-a decis efectuarea unui export prin ElectricaSA, care să exporte energie de la Turceni, Rovinari şi Hidroelectrica, într-un mixt, pentru a putea consuma stocul de cărbune existent la acel moment la SNLO.

Premierul Victor Ponta a prezentat, astăzi, două documente despre care a spus că privesc exporturi de energie electrică sub preţul pieţei, aprobate de fostul ministru al Economiei Adriean Videanu, el exprimându-şi convingerea că DIICOT şi DNA vor elucida acest caz.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite