Premierul Emil Boc, punct şi de la capăt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emil Boc
Emil Boc

Preşedintele Traian Băsescu l-a desemnat, ieri, pe preşedintele PDL, Emil Boc, pentru funcţia de premier.

Şeful statului a explicat că a luat în considerare propunerea PDL pentru şefia Guvernului deoarece a constatat, în urma consultărilor de la Cotroceni, că unele partide „nu au ieşit din campania electorală", iar altele „au probleme interne".

Liderul democrat-liberalilor se va instala pentru a treia oară în fotoliul de prim-ministru plin. Prima oară a fost la învestirea Guvernului PDL-PSD, iar a doua oară, după plecarea PSD din Executiv. Ieri, Boc a declarat că va prelua mandatul „nu pentru a deveni mai popular, ci pentru a face ceea ce este mai bine pentru România".

Liderii PSD şi PNL, partide care au rămas în opoziţie, au criticat desemnarea lui Boc. Mircea Geoană, şeful social-democraţilor, a calificat alegerea lui Boc drept „una nefericită", care arată că noul mandat al lui Traian Băsescu poate fi „mai rău" decât precedentul.

Un nou guvern, mai mic

Preşedintele liberalilor, Crin Antonescu, a opinat că Emil Boc a fost desemnat pe un singur criteriu: acela al „docilităţii" faţă de şeful statului. Noul executiv, care va fi format din PDL, UDMR, reprezentanţii minorităţilor şi cei ai independenţilor, va fi mai redus decât cel actual.

Cabinetul Boc III ar putea cuprinde maximum 16 portofolii şi unul sau două posturi de vicepremier. Emil Boc a precizat că lista noului guvern va fi depusă la Parlament la sfârşitul săptămânii. Viitorii miniştri ar putea fi astfel audiaţi în comisiile parlamentare de specialitate luni şi marţi, aşa după cum îşi doresc democrat-liberalii, iar votul de învestitură să fie dat de Parlament miercuri.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite