Premierul susţine că nu-i place poza din vederile cu el însuşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Imaginaţi-vă că, în loc să am întâlnirea cu Olli Rehn sau cu Barroso, stăteam să dau bun de tipar pe fluturaşi! Nu fac aşa ceva", s-a apărat, ieri, premierul Călin Popescu Tăriceanu în

"Imaginaţi-vă că, în loc să am întâlnirea cu Olli Rehn sau cu Barroso, stăteam să dau
bun de tipar
pe fluturaşi! Nu fac aşa ceva", s-a apărat, ieri, premierul Călin Popescu Tăriceanu în chestiunea fluturaşilor publicitari privind integrarea europeană.
Tăriceanu a subliniat că nu a fost consultat pe această temă şi că treaba unui prim-ministru nu este de a se ocupa nici de decizia privind tipărirea unor fluturaşi, nici de distribuirea lor. "Există structuri care au în sarcină componenta de comunicare a guvernului şi care decid pe aceste lucruri. I-am văzut şi eu, vă spun că nu am fost înştiinţat, nici măcar consultat şi, ca să vă conving, cred că aş fi ales altă poză, dacă ar fi să-mi aleg poza mea", a explicat şeful guvernului. El a admis faptul că tipărirea fotografiei lui pe vederile respective "induce altă idee". "Ideea este că eforturile de integrare sunt rezultatul important al eforturilor guvernului şi premierul apare acolo ca simbol al guvernului şi nimic altceva. Nu am încercat niciun moment să-mi atribui merite dincolo de ceea ce am făcut pentru integrare", a mai spus Tăriceanu.

Democraţii se declară nemulţumiţi
Liderii PD s-au supărat pentru că guvernul a tipărit fluturaşi cu fotografia premierului Tăriceanu, care sugerau că acestuia îi revin toate meritele integrării în Uniunea Europeană. "Nu cred că a fost o decizie fericită şi oportună", a declarat preşedintele PD, Emil Boc, după şedinţa săptămânală a Biroului Permanent Naţional a PD. Prudent, Boc a declarat că este "convins" că premierul nu ştia de tipărirea acestor cărţi poştale, responsabilitatea revenind Agenţiei de Strategii Guvernamentale (ASG), care s-a ocupat de editarea acestor materiale propagandistice. Liderul PD s-a mulţumit să râdă atunci când a fost întrebat dacă crede în explicaţia conducerii ASG, potrivit căreia pe aceste cărţi poştale a fost imprimată poza premierului pentru că nu exista nici o fotografie a întregului guvern. Recent, Tăriceanu l-a numit la conducerea ASG pe sociologul Alfred Bulai, care l-a înlocuit din funcţie pe Valeriu Turcan, soţul deputatei PNL Raluca Turcan.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite