Premierul, somat să-şi pedepsească miniştrii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu i-a spus, ieri, premierului Tăriceanu că aşteaptă de la el prima propunere de revocare a unui ministru care nu şi-a îndeplinit sarcinile privind pregătirea

Preşedintele Traian Băsescu i-a spus, ieri, premierului Tăriceanu că aşteaptă de la el prima propunere de revocare a unui ministru care nu şi-a îndeplinit sarcinile privind pregătirea procesului de descentralizare.
Aflat la o dezbatere, organizată de Ministerul de Interne, Băsescu a invocat o discuţie privată cu Tăriceanu, în care acesta din urmă s-ar fi plâns că unii miniştri "nu răspund atât de prompt" la solicitările de pregătire a acestui proces. Preşedintele şi primul-ministru au stat alături în prezidiul manifestării organizate de ministrul Vasile Blaga, dar s-au contrazis în ceea ce priveşte viteza cu care ar urma să se desfăşoare descentralizarea. Tăriceanu a vorbit despre necesitatea pregătirii acestor măsuri, în timp ce Băsescu a anunţat că doreşte un proces rapid, chiar dacă acesta implică riscuri. şeful statului a făcut apologia descentralizării, oferind exemplul său favorit: situaţia ospătarilor din Constanţa. "Litoralul, în care toţi aţi mers în vara asta, şi aţi văzut ospătarul că scapă farfuria pe masă, dacă nu pe tine, are degetul băgat în ceaşca de cafea, dacă nu în ciorbă, dar nimeni nu şi-a pus problema că nu avem un liceu de alimentaţie publică în Constanţa", a zis Băsescu.
În timpul reuniunii de la Ministerul de Interne, şeful statului l-a taxat şi pe vicepremierul Marko Bela atunci când acesta a vorbit despre autonomia locală. Băsescu i-a spus scurt liderului UDMR că nu acesta este subiectul dezbaterii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite