Premierul a inaugurat o grădiniţă, spre bucuria... pensionarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câteva zeci de pensionari bucureşteni s-au bucurat ca nişte copii ieri când premierul Călin Popescu Tăriceanu a inaugurat o grădiniţă din comuna Deda. Motivul nu l-a constituit

Câteva zeci de pensionari bucureşteni s-au bucurat ca nişte copii ieri când premierul Călin Popescu Tăriceanu a inaugurat o grădiniţă din comuna Deda.

Motivul nu l-a constituit neapărat deschiderea noului centru educaţional pentru nepoţii lor, ci mai degrabă promisiunile primului-ministru pentru o viaţă mai bună. După ce a tăiat panglica, a vizitat clădirea şi a făcut o observaţie de natură tehnică inginerului constructor. Şeful Executivului s-a adresat mulţimii topite de soarele necruţător.

"Pentru că văd mulţi oameni în vârstă aici şi nu vreau să vă ţin prea mult să înduraţi canicula, o să vă spun ceva: din luna septembrie veţi lua pensia mărită substanţial", a afirmat Tăriceanu smulgând aplauzele celor mici şi celor mari. El şi-a asigurat asistenţa asudată că începând cu 1 ianuarie 2008 majorarea cu încă 40 la sută a pensiilor va fi o măsură fără precedent în istoria postdecembristă a României.

Premierul, pe aceeaşi listă cu Teoctist şi Ceauşescu

Tăriceanu şi-a continuat campania de informare a pensionarilor despre măsurile sociale luate de cabinetul său în curtea doamnei Ruslan Ardeleana la doi paşi de grădiniţia pe care "o năşise". Aici, la umbra unui dud sălbatic, premierul a stat la o şuetă cu câţiva localnici în vârstă. Emoţionat, unul dintre ei a reuşit să strecoare printre cifrele şi procentele cu care jongla premierul, cu privire la creşterea pensiilor, o remarcă ce a provocat hohote de râs.

"Au trecut oameni deosebiţi pe la noi prin comună - Preafericitul Teoctist, Nicolae Ceauşescu, şi acum aţi venit şi dumneavoastră". Doi cetăţeni mai curioşi au deturnat discuţia de la pensii la agricultură, întrebându-l pe Tăriceanu despre subvenţiile de animale şi cotele de lapte. "Auzi, măi băiete, tu ai impresia că eu sunt ministrul agriculturii?", a încheiat Tăriceanu dialogul cu cei doi după ce se străduise să le ofere câteva date.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite