Premierul nu acceptă restructurarea Executivului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Restructurarea şi numărul de ministere se stabilesc în funcţie de obiective. Trebuie să plecăm de la premisa următoare: nu punem căruţa înaintea cailor", a declarat, ieri, după şedinţa

"Restructurarea şi numărul de ministere se stabilesc în funcţie de obiective. Trebuie să plecăm de la premisa următoare: nu punem căruţa înaintea cailor", a declarat, ieri, după şedinţa Biroului Permanent Central al PNL, premierul Călin Popescu Tăriceanu.
Pentru a nu respinge din start pretenţiile democraţilor, Tăriceanu a spus că subiectul se află de mai multă vreme în atenţia Cancelariei primului-ministru, dar că o remodelare a actualului cabinet trebuie să ţină cont de o sumă de condiţii legate de integrarea europeană şi de "o mai bună reprezentare a interesului public". În spatele uşilor închise însă, Tăriceanu a fost mult mai categoric: "restructurarea este o absurditate atâta vreme cât nu se merge pe o analiză exactă", a spus, potrivit unor surse, premierul. El a constatat, susţin sursele citate, că insistenţa pediştilor pentru o restructurare nu este decât rezultatul unei lupte interne în PD între Vasile Blaga şi Adriean Videanu. Dacă, în ceea ce priveşte restrângerea numărului de ministere, şeful guvernului nu s-a arătat dispus să cedeze în faţa pediştilor, Tăriceanu a fost mult mai flexibil la ideea comasării unor agenţii guvernamentale. Liberalii mizează pe faptul că PD nu va insista prea mult la acest capitol, având în vedere că mulţi membri de partid sunt în schemele de conducere ale unor astfel de structuri un exemplu concludent fiind soţia vicepreşedintelui democrat Cezar Preda, şefă a Agenţiei Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Publice de Gospodărire Comunală.
Călin Popescu Tăriceanu a declarat că odată va trebui făcută şi o remaniere a cabinetului şi că o propunere a PD privind eliminarea unor posturi de vicepremier trebuie să fie agreată şi de partenerii de coaliţie. "Remanierea e în curs: Bogdan Olteanu a trecut la Parlament şi şi-a pierdut fotoliul de ministru, Mihai Voicu, din funcţia de secretar general este numit ministru pentru relaţia cu Parlamentul, Radu Stroe secretar general al guvernului. Remanierea o aveţi astăzi în prima etapă. Voi propune partenerilor de coaliţie şi alianţă şi alte schimbări", a mai spus Tăriceanu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite