Premierul Victor Ponta se întâlnește cu Isărescu pentru a discuta scrisoarea de intenție pentru FMI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a anunţat că, marţi, se va întâlni cu guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, pentru a discuta cu acesta despre scrisoarea de intenţie care trebuie trimisă Fondului Monetar Internaţional (FMI), înainte ca documentul să fie aprobat de Guvern.

Întâlnirea cu guvernatorul Mugur Isărescu a fost programată la sediul Băncii Naţionale a României, la ora 13.00.

Surse oficiale au declarat, pentru Mediafax, că premierul ar urma să se întâlnească în prealabil, la Palatul Victoria, la ora 11.00, cu membrii delegaţiei FMI.

Prima şedinţă a noului Guvern ar urma să înceapă la ora 15.00.

Negocierile cu FMI s-au încheiat cu succes sâmbătă seara, după două zile de discuţii la BNR, partea română şi delegaţia instituţiei internaţionale stabilind termenii noii scrisori de intenţie la acordul de tip preventiv.

România are în derulare un acord de tip preventiv cu FMI în valoare de 3,6 miliarde euro, completat de o înţelegere similară cu Comisia Europeană pentru foduri disponibile de 1,4 miliarde euro şi o linie de credit de 400 milioane euro de la Banca Mondială. Acordul cu instituţiile financiare internaţionale a fost încheiat în martie 2011, în prelungirea programului de 20 miliarde euro derulat în perioada 2009-2011.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite