Premierul Ungariei, invidios pe succesul Stelei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Ungariei, Ferenc Gyurcsany, s-a declarat invidios pe succesul pe care echipa Steaua Bucureşti l-a înregistrat în Champions League, în timp ce fotbalul din ţara sa traversează o

Premierul Ungariei, Ferenc Gyurcsany, s-a declarat invidios pe succesul pe care echipa Steaua Bucureşti l-a înregistrat în Champions League, în timp ce fotbalul din ţara sa traversează o perioadă foarte proastă.
"Am urmărit cu invidie cum s-a comportat Steaua în Liga Campionilor, în vreme ce fotbalul maghiar trăieşte cea mai grea perioadă din istoria sa. Mi-aş dori ca acest lucru să se schimbe, dar nu în sensul în care echipa dumneavoastră să aibă un eşec, ci ca noi să avem mai mult noroc", a spus Gyurcsany în deschiderea celei de-a doua şedinţe comune a guvernelor de la Bucureşti şi Budapesta.
Primul-ministru ungar a subliniat sprijinul pe care ţara sa l-a acordat României pentru integrarea europeană la 1 ianuarie 2007, precizând că acest lucru s-a întâmplat şi pentru că "există o minoritate etnică, care are cetăţenie română, şi care doreşte să îşi păstreze identitatea". "Salutăm România în UE", a spus, şi în maghiară, şi în română, Ferenc Gyurcsany la încheierea discursului său.
La rândul său, Călin Popescu Tăriceanu a arătat că membrii celor două Executive ar trebui să se întâlnească în fiecare an pentru a stabili de comun acord punctele strategice de dezvoltare şi cooperare a ţărilor lor.
Premierul de la Bucureşti a mai spus că România şi Ungaria vor susţine împreună, în cadrul Uniunii Europene, interesele comune pe care le au.
"Mă uit şi cu plăcere, şi cu îngrijorare la mapele consistente de pe masa noastră, pentru că nu ştiu dacă ne vom încadra în timp dacă am lua fiecare punct în parte la discutat", a conchis Tăriceanu.
Vicepremierul Marko Bela a încheiat seria discursurilor introductive ale şedinţei comune anunţând, în limba română, că a ales să-şi ţină cuvântarea în maghiară.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite