Predoiu doreşte amânarea şedinţei de organizare a CSM pentru a asigura "credibilitate Justiţiei"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a transmis joi, în calitate de membru de drept al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi CSM, printr-o scrisoare, solicitarea de amânare a şedinţei de constituire a Consiliului programată pentru vineri, informează Ministerul Justiţiei.

Solicitarea lui Predoiu se bazează pe faptul că există o perioadă de maxim 30 de zile pentru organizăriea CSM, iar termenul se calculează de la data publicării în Monitorul Oficial hotărârii Senatului de validare şi alegere a membrilor Consiliului, relatează Agerpres.

"În cuprinsul scrisorii se subliniază că trebuie avut în vedere faptul că însăşi legalitatea validării de către Senatul României a listei membrilor aleşi şi numiţi ai CSM este contestată la Curtea Constituţională, cu termen de judecată în data de 19 ianuarie 2011. În acest context, se propune ca şedinţa de constituire să fie fixată pentru data de 20 ianuarie", anunţă un comunicat al Ministerului Justiţiei.

"În aceste condiţii, fixarea şedinţei de constituire a CSM în data de 20 ianuarie nu este de natură a afecta funcţionarea CSM, deplasată de legiuitor după momentul organizării CSM. Propunerea de amânare a şedinţei de constituire a CSM până după data pronunţării deciziei Curţii Constituţionale justifică interesul nostru de a asigura credibilitate justiţiei române în spaţiul intern şi european", transmite Ministerul Justiţiei.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite